Irta : Tom 2012. november 27., kedd

Az előző bejegyzésben említettem,hogy időről-időre hajlamosak vagyunk visszabújni a múltba,akár tudatosan vagy tudat alatt. Erről írnék most pár gondolatot.
Biztos mindenki tudja többé-kevésbé,hogy minden betegségünknek lelki okai vannak. Igen,minden betegségnek,mert minden gondolati síkon kezdődik,akár tudatos ez,akár nem. Egy gondolat,egy érzés formájában születik meg minden. Akik olvasták vagy látták a Titkot,most némileg előnyben vannak. Miről is van szó?
Nagy vonalakban arról,hogy minden egyes gondolatunknak,érzésünknek van egy egyedi rezgése és minél többet foglalkozunk az adott gondolattal,helyzettel,annál inkább erősítjük,fenntartjuk és bevonzuk azt az életünkbe,hogy megtapasztaljuk. Ez a vonzás törvénye. Dióhéjban erről szól a Titok,meleg szívvel ajánlom mindenkinek.
Ezen törvény értelmében érthetővé válik,hogyha folyamatosan csak panaszkodunk,síránkozunk valami miatt,mi fog történni? Még többet teremtünk magunknak az adott problémából,egyszerűen azért,mert a panaszokkal fenntartottuk azt a rezgést,ami annak felel meg. Az Univerzum,Isten vagy nevezzük bárhogy is,csak válaszol a gondolataink rezgésére. Nem különbözteti meg,hogy egy adott helyzetben nekünk mi jó és mi rossz.
Visszatérve a kezdő gondolathoz-betegség és lelki okok-,szervesen illeszkedik az eddig tárgyaltak sorába. Ha valaki folyton azon nyavalyog,hogy ő egyik orvostól a másikig megy és sosem érzi jól magát,nagy valószínűséggel fenn fogja tartani ezt az állapotot mindaddig,amíg nem változtat önmagán! Régi tévhit,hogy a világot kívülről kell megváltoztatni,fölösleges próbálkozás. Mi teremtjük a világunkat,tehát ha mi magunk változunk,a világunk sem tehet mást:változik. Ha megfigyeled az embereket,mindig arról beszélünk,amit nem szeretnénk:


  • nem akarunk sokat dolgozni (mégis sokat dolgozunk)

  • nem akarunk hiteleket,adósságokat (mégis azokat nyögjük)

  • nem akarunk betegek lenni (mégis megbetegszünk)


Ismerősek ezek ugye? Sajnos nekem is,tehát emberek vagyunk. Azonban a változás kulcsa a mi kezünkben van. Akár már ma elkezdhetjük a változást. Hogyan? Próbálunk tartózkodni a panaszkodástól,gondolatban és szóban egyaránt,illetve,arra fókuszálunk,amit szeretnénk és nem arra,amit nem. Sajnos ez már régóta így van és a mostani időszakban méginkább felerősödni látszik. Ez egy intenzív időszak,ami kb. októberben kezdődött és nagyjából januárig fog tartani. Felgyorsulnak az energetikai változások és a visszahatások is. Talán ezért is nyúlnak vissza sokan a múltba,mert le kell zárni,el kell rendezni vagy nem bíznak eléggé magukban és félnek a változástól. Ha sokat fáj a jobb lábad térd,boka környékén,szinte biztos,hogy ez a helyzet. Félsz a jövőtől,nem érzed magad biztonságban.
Ha gyomorpanaszaid vannak,akkor az elfogadással vannak problémáid. Szeretet éhséged van és nem érzed úgy,hogy eléggé szeretnének. Ezek mind spirituális szinten indulnak el. Egy akármilyen gyulladás a testben,először az aurában jelentkezik,energetikai szinten,csak azután "testesül meg." Ezért kell résen lennünk.
Az energetika és a spiritualitás nagyon összetett háló,de amit meg lehet tenni,azt meg kell tenni.
Zárásként pedig álljon itt Henry Ford idézete a Titokból:

„Akár azt gondolod, hogy képes vagy valamire, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad van."
Henry Ford (1863-1947)

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -