Irta : Tom 2013. május 28., kedd

Legtöbbször azért gyújtunk füstölőket, mert kedveljük az illatukat, vagy az otthonunkat szeretnénk meghittebbé varázsolni. Gondoltátok, hogy testi-lelki problémákra is kiváló gyógyírek?

Ma már a modern tudomány is elismeri jótékony hatását. A kellemes illat mellett a füstölőknek egészség védő, nyugtató, lazító, gyógyító és fertőtlenítő hatásuk is ismert.

Amióta kapcsolatba kerültünk a tűzzel, azóta használjuk a füstjét is. Már az ősember is rájött, hogy ha növénydarabokat hevít a tűzön, a belőle távozó illatanyagok jótékony hatással vannak a lelkiállapotára. A görögök a füstöt már gyógyításra használták, a betegeket pedig gyógynövénykeverékekkel bódították el. Az egyiptomiak a füstölés rabjai voltak, egyik közismert mondásuk: "Illat nélkül egy nap elvesztegetett!" .

A keleti vallásokban szertartásoknál, szellemek elriasztására, meditációs állapot előidézésére is használták. Kínában a füstölőket régtől fogva a természetfeletti erőkkel való érintkezés eszközének tekintették. A kínaiak fejlesztették ki a kúp alakzatot, amely valójában azokat a szent csúcsokat szimbolizálja, ahol hitük szerint az istenségek és a halhatatlanok laknak. A füstölők a buddhista vallásnak annyira nélkülözhetetlen kellékévé váltak, hogy a templomokat a füstölés házának, a szerzeteseket pedig illatos királyoknak nevezték.

Magyarországon leginkább elterjedt vallás, a Római Katolikus. Ezeken a temetési szertartásokon is lehet tapasztalni, hogy a pap, tömjénnel füstöli meg a koporsót, illetve az urnát. Vajon az ott lévő emberek, ha tisztában vannak a jelentésével, alkalmazzák az otthonukban?

A füstölők fontos eszközök az elme megtisztításához. Az adott állapotodnak megfelelően válassz füstölő illatot! Érdemes többfélét tartani otthon, hogy a hangulatod szerint tudj válogatni.
A füstölők hatásai








 

  • Bergamott: Javítja a kedélyállapotot és az önbizalmat, helyreállítja a lelki frissességet, élénkít.

  • Jasmin: Érzéki, elűzi az álmatlanságot, és elősegíti a pozitív gondolkozást.

  • Mirha: Tradicionális meditációs füstölőillat, gyógyító eljárásoknál is használják. Megerősíti az önbizalmat, segíti a tisztánlátást, szaporítja a jó tulajdonságokat, valamint kitágítja a tudatot.

  • Szantál: Nyugtató, felszínre hozza a szunnyadó szellemiséget. Meditációhoz és alkotómunkához ajánlják.

  • Ilang-ilang: Balzsamos illata bizalmas légkört teremt. Feloldja a belső feszültséget.

  • Pacsuli: Felébreszti az érzékiséget.

  • Rózsa: Depresszió ellen. Fokozza a szeretet érzését.

  • Ópium: Pihentető hatású.

  • Levendula: Frissítő illata helyreállítja a lelki egyensúlyt. Nyugtató, és segíti a pihentető alvást. Fertőtlenítő hatásáról is ismert.

  • Henna: Különleges, meleg, fűszeres illata segít az emlékezésben. Kiváló az odaadás és az emberi kapcsolatok fejlesztésére. Relaxáló, és nyitottá teszi a tudatot.

  • Blue lotus: Spirituálisan nagyon jelentős, kinyitja a szívcsakrát, növeli az önzetlenséget és az odaadást.


Felhívom olvasóim figyelmét, hogy betegségükkel minden esetben forduljanak orvoshoz, és tartsák be az előírt gyógyszeres, és terápiás kezeléseket! Az oldalaimon ismertetett természetes gyógyítási rendszerek az orvos által előírt gyógyszeres és terápiás kezelések mellett, azok kiegészítéseként alkalmazhatók!



Forrás: holisztikus gyógyászat blog /Antal Éva/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -