Irta : Tom 2013. október 2., szerda

2013. Október – Megújulás

A hónap mantrája:

ELFOGADOM MOST A LÉTEM, MAGAM MEGNYITOM A FÉNYNEK

BEFOGADOM SZENT TUDATOM, MEGÚJULÓ AKARATOM!



Október hónap a nagy változások időszaka. Belső és külső erőink megújulását eredményezi. Az elmúlt időszak igencsak nehéz és megterhelő volt energetikailag nézve. Nagyon sok lelki, érzelmi és gondolati rezgés tört elő belőlünk, hogy gyógyulhassunk általuk…


Sok testi tünettel járó tisztuláson mentünk keresztül, és sokszor éreztük valahogy máshol, másnak magunkat.

A szeptemberi tisztogatás folyamán, olyan elengedéseket élhettünk meg, melyek által teret nyitottunk az újnak. Míg a régit el nem engedtük, terét fel nem szabadítottuk, a minket támogató, tanító erőket nem tudtuk befogadni és megélni általuk tapasztalatainkat.

Most mindannyiunkban nyílt egy út az Újnak, a minket támogatónak!

Ennek erejét kell magunkba fogadnunk, és a helyére engednünk. Találja meg bennünk a teret, ahol segíteni tud nekünk.

Fontos, hogy október elején „feltankoljunk” ezekből a pozitív energiákból. Most magunkba szívhatjuk a megújulás Fényét, ami kitart a következő Fény születéséig.

Szeptember 29-én, Mihály napján egy erőteljes energetikai változás indult el. E nap az egyik határvonal a Fény és Sötét egyensúlyában. Ezt a játékot, minden évben újra és újra végigéli mindenki, de hogy hogyan kerül ki belőle, az rajta múlik.

A hozzáállásunk, meggyőződéseink és nézőpontunk adja az alapot, hitünk és szeretetünk adnak erőt, és tiszta tudatosságunk mutatja az utat.

Mi is történik ilyenkor:

Szent Mihály ünnepén a Fény beragyogja a Föld terét, szívünket, lelkünket. Ebből a mindent beragyogó Fényből kell erőt merítenünk, mert ettől a naptól a Világosság egy kicsit háttérbe húzódik, mint mikor felhők mögé bújik a Nap, és teret ad az embert megpróbáló erőknek, Advent időszakának.

Ezek a hetek felkészítenek bennünket arra, hogy egy új erő szülessen meg bennünk, melyet saját munkánk által kiérdemeltünk.

Ez pedig nem más, mint a bennünk ragyogó Fény tudása és elismerése. Bár a nappalok egyre rövidebbek és hűvösebbek. A napfény már nem melegít olyan nagyon, és az elemek is szélsőségesebben dolgoznak, de mi belül szilárdan és fényesen őrizzük a Lángot, szívünk meleg szeretetét.

Ez a mi legfőbb próbánk és tapasztalatunk. Hinni, tudni és megélni a bennünk élő Isten-it!

Ezért ez a hónap segít megalapozni új tudásunkat és Önnön Fényünk felismerését.

Ennek segítője egy másik mantra is, melyet nagyon sokan ismernek. Ez egy megvilágosodást segítő, tiszta tudatot megszólító tibeti/szanszkrit ima:

OM MANI PEME HUNG! – tibeti

OM MANI PADME HUM! – szanszkrit

A mantra szabad fordításban azt jelenti: Tisztelet a Lótusz kelyhében rejlő drágakőnek.

Om-mani-padme-hum



Mit is jelent ez a szimbólum?

Lótusz az ÉLET jelképe, a Létezés dicsérete, az anyagi világ felett való igaz természet (ahogyan maga a lótuszvirág is lebeg a vízen).

A benne rejlő, közepén ragyogó DRÁGAKŐ pedig nem más, mint az Önvalónk, tiszta, fénylő, isteni tudatosságunk, mely téren és időn túl létező igaz Valóság.

De ezt csak akkor látjuk meg, ha kinyitjuk a szirmainkat, lefejtjük magunkról a lepleket, az élet által magunkra aggatott fedő-leveleket. Ha a virág kinyitja önmagát, megláthatjuk a benne rejlő ragyogást, a lényeget… istenségünket!



Buddhista tanítások szerint:

„Az Om szótag a teremtés jelképe. A szó maga szanszkrit eredetű és Aumnak  írták. Az első betű jelenti Brahmat, a teremtőt, a második Vishnut, a fenntartót, a harmadik Shivát, a pusztítót. Titkos jelentése azonban más. Az A betű jelenti az isteni ént, a halhatatlan lelket; az U jelenti az emberi ént, a mulandó testet; az M jelenti a két én kapcsolatát, ezt az életet. Az A az örök világ, az U ez a Föld, az M az idő, ami a kettőt összeköti. A szent szótag egy lehelettel kimondja a lét legnagyobb misztériumát: itt élek a Földön, sorshoz és időhöz kötve, de igazi lényem az örök halhatatlan lélek.

Mani padme annyit jelent, mint lótusz ékszer. Ez a lótusz ékszer az emberi tudat. A lótuszvirág a világtér; benne a gyémánt az én. A beavatottak szerint a lótusz az öröklét jelképe, a ragyogó ékszer pedig az üdvözült ember.

Hum először annyit jelent, hogy: úgy legyen.”



Ebben segít a hónap mantrája és a megvilágosodás imája.

Miközben mondogatod, vagy énekled (ebben segítségedre lesz az az ajándék, melyet a bejegyzés végén találsz), engedd át magad a mantra lényegének.



ELFOGADOM MOST A LÉTEM, MAGAM MEGNYITOM A FÉNYNEK

BEFOGADOM SZENT TUDATOM, MEGÚJULÓ AKARATOM!

Ez a mantra segít, hogy kinyílj isteni tudatod fényének, és befogadd az isteni Akarat szerinti szellemi irányítást, a megújulást.



Om Mani Padme Hum

Ez a mantra segít elengedned a befogadást akadályozó kötöttségeket, hogy kinyílva ragyoghasson tiszta Önvalód!



A buddhista tanítók szerint a megvilágosodás akadálya az emberi ragaszkodás és vágyak. Ezek okozzák az emberi szenvedést. A függőségtől való megszabadulás elvezet a megvilágosodás ösvényére.

Hogyan tisztítható meg az ima által a létezés szenvedésének hat területe:

Szótag            Mitől szabadít meg?

Om                  elégedettség / túlzott büszkeség
Ma                  féltékenység / élvezethajhászás
Ni                    szenvedély / (emberi)vágy
Pad                  butaság / előítélet
Me                  szegénység (önsajnálat) / birtokolni akarás (ragaszkodás)
Hum                agresszió / gyűlölet

A mantra hat szótagjának ismétlése segít a szenvedésben való létezés hat színterének a megtisztításában.

om mani padme hum

Miközben ismételed a mantrát (legalább 5 percig), képzeld el magad egy lótuszvirágnak, amint lágyan lebegsz a vízen. Lásd tisztán a virágot, a nagyságát, a színét, a szirmait. Nyitva, félig nyitva vagy csukva vannak? Még ne tégy semmit, csak szemlélj…

Először csak érezd a lebegést, és azt, hogy mindez könnyedén és természetesen történik. Lehet, hogy a fizikai tested is finoman hintázni kezd, de ez jó:).

Amikor tisztán érzed a ritmust, felvetted a saját ütemedet, akkor a mantraéneklés közben lásd, ahogyan ez a lótuszvirág sziromról sziromra kitárja magát teljesen. Lassan figyeld és segítsd szeretettel, hogy minden sziromlevél megnyílhasson. Miközben folyamatosan ismételed a mantrát, azt látod, ahogyan teljesen kinyílik a virágod.

Most nézz bele a közepébe és lásd meg a drágakövet. Figyeld meg… a ragyogását, nagyságát, fényét.

Most engedd, hogy még jobban felragyogjon, világítson, és gyönyörködj benne…

Hagyd, hogy beragyogjon téged is a szépsége és melegsége. Érezd, hogy te magad vagy a drágakő a lótusz közepében!

Ezzel az érzéssel fejezd be a mantrát…



Bármelyik imát is választod, annak szavai és rezgései segítenek összekapcsolódnod felsőbb tudatosságoddal.

Ezt a kapcsolódást a hónap folyamán végbemenő FényDNS kódolás is segíti.



Októberben a 10. fényDns szál aktiválása történik.

A 10. szál minden energiarendszerünk irányítója és felügyelője. Ez a szál tartalmazza az összes frekvenciát, ami energiatesteink funkcióit, energiaszintjét és rezgéstartományát irányítja.

Ezen a szálon át állítódik be minden új rezgéstartomány és kerül harmóniába a szinteken keresztül a szellemitől a fizikaiig. Ez segíti az energiafeltöltődést és –kommunikációt, az energiacserét.



Ez a kódolás segít, hogy beállítsuk megújult energiaterünk rezgéseit, és harmóniába kerülhessünk a bennünk élő Hármasság gondolati, érzelmi és akarati erőivel.

A hónap folyamán tudatosan figyeld magad, hogy minden döntésednél egyformán támogat e téged e három isteni erő. Próbáld harmóniába hozni, és egymást segítve használni őket. Találd meg a dologhoz kapcsolódó gondolataidban és érzelmeidben a közös erőt, mellyel támogathatod az akarat cselekvő erejét.

Legyen ez a figyelem, ami segít még jobban megismerned önmagad!

Áldott megújulást mindannyiunknak!



főnix



A hónap fontosabb napjai:

Október hónap energiáit is heti bontásban adom át nektek, mert az alakító és beavató erők folyamatosan változnak a tudatszint és a befogadóképesség szerint. Így pontosabban tudom meghatározni a működésüket.



Október 1. hete (1-6.) – A Teremtés isteni erői és a teremtés segítő angyali lényeinek fénysugarai érkeznek hozzánk.Emlékeztetnek bennünket, hogy egyek vagyunk az isteni erővel és tudatossággal. Segítenek megérezni magukban a Teremtő szeretetét. Olyan érzés foghat el, mintha valami bennünk körözne. Egy erő, ami körbeér, és újra, meg újra körbejár. Ez a spirális energiaörvény fénytengelyünket állítja be középpontunkba.

Nézzünk meg ezt a csodálatos rendszert, mely isteni Tengelyünk része, és emberi energiatereinkkel összekapcsolódva segíti fejlődésünket és tudatosodásunkat. Ez maga a központi energiaspirál gerince: az isteni LÉT-tengelyt.

Az emberi lény energiarendszerének központi tengelye az isteni Fénygerinc. Ez az isteni Fényközpontot (Forrást) kapcsolja össze a megtestesülés energiáival.

Ez az energiatengely a Létezés alappillére. Nemcsak a fizikai, de a lelki és szellemi energiarendszerünk része is.

Ez a Fénysáv egy Fényvezeték, egy koncentrált teremtő Létenergia-fonál, mely az isteni szellemi energiák leáradásának csatornája. Ez a tengely kapcsolja össze a szellemi-lelki és fizikai tereket a folyamatosságban. Ez a tengely hivatott minden létezési aspektus harmóniáját fenntartani, hogy az éltető Fényenergiák mindenhová akadálytalanul eljussanak. Most ennek a csatornának a hangolása folyik, hogy képesek legyünk befogadni azokat a megújító és egységbe hozó energiákat, melyek a hónap folyamán érkeznek hozzánk.

Minden nap képzeld el ezt a tengelyt, ahogyan a magasság tiszta fényéből hozzád árad, végigfut rajtad, majd lekötődik a Föld középpontjába. Érezd a kapcsolódást éggel és földdel…



Október 2. hete (7-13.) – Ez a hét egy belső megerősítés. Öntudatunk és benső bizalmunk forrásának feltárulása. Ezen a héten sokszor fogunk borzongást vagy furcsa bizsergést érezni magunkban vagy körülöttünk. A FényDNS hangolás most energiatereinket és fénytesteinket állítja be, hogy támogathassanak az új erők befogadásában.

Mikor a lélek ereszkedik a teremtő Központból a fizikai tér felé, ahol életét leéli, közben az Univerzum állomásain keresztül energiákat vesz magához a csillagjegyek és bolygók szintjén.

Ezek az erők a Fénytesteken át kapcsolódnak és rezegnek az adott síkokon, és segítik, hogy a Létezés aspektusainak folyamatossága megmaradjon. Ezeknek az erőknek az újrahangolása történik meg ebben az időszakban, sokszor álomidőben. Érdemes feljegyezni és újraolvasni ezeket az álmokat…



Október 3. hete (14-20.) – A bennünk élő képek és elképzelések „átvilágításának időszaka”ez. Meggyőződéseink tapasztalataink alapján vagy sokszor másoktól átvett igazságokon alapulnak. Most ezeknek a feltárása és saját elhatározásunk általi megújítása történik.

Minket segítő elképzeléseink, melyek harmóniában vannak meggyőződéseinkkel és sorsunkkal támogatnak utunkban és fejlődésünkben.

Téves és sokszor félelemmel teljes belső képeink pedig eltávolítanak a megéléstől, a tapasztalat általi tanulástól. Most nagyító alá vesszük ezeket az elképzeléseket, hogy a minket támogatókat felismerve újult erővel tapasztalhassunk!



Október 4. hete (21-27.) – Bár fizikai Napunk érezhetőleg gyengébben süt ránk, benső Napunk sosem huny ki, nem szűnik meg beragyogni minket olyan erővel, ahogyan mi engedjük.

Benső napunk forrása a Szeretet ereje. Amennyire érezzük azt magunkban, annyira tud táplálni minket fényével. Ezen a héten az Aranyfény erői érkeznek hozzánk és az aranyangyalok csoportjai dolgoznak rajtunk.

Az aranyangyalok a Nap isteni fényéből születő szellemi lények. Az isteni bölcsesség hordozói, így képesek szívünk által a bennünk élő bölcsességet megtisztítani a negatív hiedelmektől. Egy olyan aranytűz-szerű energiával dolgoznak, melyez a csakrákba engedve, letisztítják tiszta, intuitív érzéseinkről a gátakat, hogy követhessük szívünk, belső napunk szavát.

Ezen a héten többször végezz szívcsakra tisztító gyakorlatot:

Képzeld a szíved elé a Napot és lélegezd be a szívcsakrádon keresztül a fényét. Addig lélegezz, míg meg nem látod a mellkasod közepén saját ragyogó napodat!Ekkor figyelmeddel helyezkedj saját napod középpontjába és ragyogj minden irányba, bevilágítva magadat és környezetedet.



Október 5. hete (28-31.) – Ezen a héten a bizalmat erősíti benned az Univerzum. Hogy bízz a bőségben, erőben, tudásban, támogatásban, melyben részesít téged. Ha tiszta elképzeléseidet követed és teremtő erőddel a magot elveted magadban (gondolattal, érzelemmel és akarattal), az Univerzum megöntözi neked és hajtásnak indul a teremtés. Ha teszel is érte emberként, akkor hamarosan nyilvánvalóvá válik a szándék, mellyel az Univerzum vezet téged. A megújulás csak akkor válik életed részévé, ha nézőpontodat erre az új, tiszta erőre és útmutatásra irányítod. De ennek először benned kell megvalósulnia, saját belső Univerzumodban. Nézd hát meg magad, a saját világod melyik területe nem táplál téged? Hol akadsz el folyton? Tested mely részei jeleznek fájdalommal újra meg újra? Ha magadban felismered ezt, és azon a területen elkezded másképp csinálni, akkor a Teremtő Univerzum is képes lesz segíteni. Az első lépést mindig nekünk, emberként kell megtennünk, hogy az Univerzum kitárt karral fogadhasson minket.

Ezen a héten figyeld meg, mely területeken nem bízol magadban, hol érzel kevesebb erőt a cselekvésre? Ha már tudod a választ, akkor kérj az Univerzumtól arra a területre segítő és átalakító energiát, és kezdj el te magad is változtatni a fizikai síkon. Érezni fogd, hogy így könnyebben megy…



Segít a hónap hangolásait befogadnod, ha topázt, borostyánt vagy tigrisszemet hordasz magadnál.

Áldás és béke!

Forrás: http://kristalycsakra.hu

{ 2 megjegyzés... read them below or Comment }

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -