Irta : Tom 2013. december 14., szombat

Szinte minden médiában (TV-ben, az interneten, újságokban stb.) lehet hallani vagy olvasni az egészséges táplálkozásról. Mi az, amit ehetünk, mi az, amit nem, melyek azok az ételek, amelyeket inkább kerülnünk kellene, és melyek azok, amelyek jótékony hatásúak. Mit mivel nem érdemes párosítani (pl. nem tanácsolják hogy a húst krumplival együk) stb. Viszont arról is olvashatunk, hallhatunk, hogy az a módszer lenne egészséges, amikor a vércsoportunknak megfelelően táplálkoznánk, vagy egyik nap csak fehérjét, másnap csak szénhidrátot fogyasztanánk....és még sorolhatnám. A legtöbb módszerben van jó és egészséges tartalom, de kompletten nézve ezeket a étrendeket, hibásak.

Azért, mert ez mind szép és jó, de ha megfigyeljük, a betegségek továbbra is léteznek (itt most elsősorban az életmódbeli problémákból adódóakra gondolok!!), különféle ételallergiák szintén továbbra is kialakulnak, bármennyire is vagyunk egészségtudatosak... Miért is lehet ez?
Sokunk tisztában van vele, hogy a médián keresztül hallható, látható információk bármilyen témáról is legyen szó bizony sokszor el vannak ferdítve, és szinte az emberbe sulykolják a maguk igazát, ami igen csak távol van a valós igazságtól. Hosszasan lehetne fejtegetni, hogy ezt miért is teszik, nekik és a különféle "nagyhatalmaknak " - gondolok pl. a gyógyszergyártókra - ebben mi a jó, de most ebbe ne mélyedjünk el. Amiért kitértem erre, az csupán annyi, hogy nekik is "köszönhetjük" bizonyos betegségeink meglétét, hiszen belénk táplálják, ha nem így teszel vagy nem úgy, akkor ez és ez történik veled. Azaz félelmeket ültetnek el bennünk, amik - mint tudjuk - nem kis teremtő erővel bírnak.


Egy nagyon fontos dologról viszont nem igazán hallani az egészséges táplálkozással kapcsolatban, vagy csak nagyon kevés helyen (nyilván nem véletlen)... ez pedig az, hogy nem az a legfontosabb, hogy mit eszel, hanem az, hogy milyen érzésekkel és gondolatokkal viszed azt be a szervezetedbe!!! Ennek ugyanis kulcsfontosságú szerepe van! Tudjuk, hogy az agyunk egy nagy hatalom (testünk háztartásának tekintetében a legnagyobb), amilyen gondolatok megfordulnak az elménkben, azok rögtön olyan jelzést adnak le a testnek (is), tehát minden gondolatunk azonnal hat a szervezetünkre, szinte parancsot adva neki. Amennyiben ezzel tisztában vagyunk, akkor továbbvezetve ezt az elméletet, felismerhetjük, hogy egyáltalán nem mindegy hogyan gondolkodunk akkor sem, amikor táplálkozunk. Vagyis, ha folyton arra gondolunk étkezés közben, hogy "ezt már nem kéne megennem, mert úgy is csak rám rakódik" vagy (a fenti példánál maradva) "húst nem ehetek krumplival, mert azt mondják nagyon egészségtelen" vagy ha folyamatos lelkiismeret-furdalást érzünk minden falat lenyelésénél, akkor ne csodálkozzunk, hogy az elfogyasztott étel könnyen lerakódik rajtunk, hiszen ezekkel a gondolatokkal azt a parancsot adjuk le a testünknek, hogy így tegyen! Minden egyes gondolat teremtő erejű!! Ősi már ez a mondás, de szinte senki nem tudatosítja magában jelentését!!!

Természetesen nem azt mondom, hogy ha pozitívan gondolkodunk bármennyit ehetünk, mert figyelembe kell vennünk testünk természetes és egészséges igényeit valamint korlátait is. Alapvetően (ha nincs semmilyen allergiánk) akkor bármit ehetünk és bármivel, a hangsúly a sokféleségen van! A testünk nem szereti az egyoldalú táplálkozást, tehát arra kell figyelnünk, hogy kapjon elegendőt mindenből, ami számára fontos (fehérjék, vitaminok, szénhidrátok, élelmi rostok stb.) és miközben eszünk, zárjuk ki az elhízástól való félelmeinket!

Ha pozitívan gondolkodunk, azaz nem félünk, hanem arra koncentrálunk, amit szeretnénk, megóvhatjuk magunkat a betegségektől és így az elhízástól is!!!

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -