Irta : Tom 2014. február 24., hétfő

2014. Február – Új kapcsolat Önmagunkkal: a Figyelem


A hónap mantrája:
IGAZ SZÍVEM EREJÉVEL ÖNMAGAMBA NÉZEK,
MEGLÁTOM A SZERETETBEN VALÓ TISZTA LÉNYEM!

luna1 listening
Február hónap energiái segítenek, hogy nézőpontunk tisztulhasson és önmagunkra elfogadással és szeretettel tekinthessünk.
Életünk folyamán nagyon sok élmény és érzelmi emlék rakódik le bennünk, melyeket még az előző inkarnációkból hozott tudattalan lélektapasztalatok is befolyásolnak. Ezek láthatatlan iránytűként vezetnek bennünket a megnyilvánulásainkban.
A lélek emlékei, vágyai, tudása és feladatai személyiségünkön keresztül, testünk tevékeny teremtő képessége által válnak valóra itt földi életünkben. A test a lélek nyelve, kifejezési formája. Olyan kommunikációs „eszköz”, melyet mindenki megért, hiszen minél süketebbek vagyunk, annál hangosabban kiabál a testi tünetek által.
De igazából a lélek elsődleges csatornája a szív. Először mindig a szívünk érzésein át vezet minket, üzen nekünk és próbál tudatos kapcsolatot teremteni a személyiséggel. A szív a középpontunk, és ezt nem csak biológiai értelemben mondom.
Mindennek ezen a teremtett világon van középpontja, ami köré felépül, ami a magja, a szíve. Ez a mag tartalmaz minden információt, tudást, képességet és irányítást.
tiszta szív

Gondoljatok a megtermékenyített petesejtre… ahogyan magzattá fejlődik és belőle egy új élet születik. A fogamzás utáni 21. napon, már elindul egy magzati keringés, ahol a szív először csak egy csőszerű képlet, majd megerősödve alakul ki általunk ismert formája az 5. héten. Ez úgy történik, hogy ez a csőszerű szövet „S” alakban meghajlik, egyfajta végtelenjel ∞ alakot felvéve kialakítja a kamrákat és a pitvarokat.
Minden ami történik velünk, üzenetet hordoz a számunkra. Minden esemény és annak minden tapasztalata nekünk üzen. Így a magzati fejlődés is.
Csak egy kicsit nézzük meg a szimbólumokat ebben az üzenetben:
A szív kialakulása a 21. napra tökéletesedik, ami három hét időtartam. A teremtés idejének (7nap) és a szentháromság számának (3) szorzata.
A 21-es számban is ott a három. Az 1, mint a tökéletes egység, Isten, a férfi, a középpont, a mindent magában tartó erő. Az Atya. A 2, mint a kapcsolódás, a nő, a duális világ, a tükör, a tökéletlen de ugyanakkor a tökéletesre törekvő erő száma. Az Anya. E kettőt összeadva 3-at kapunk, ami az újraegyesítés, a tökéletlen tökéletesbe emelő erők szimbóluma. Egy sajátos világ, melyet mi magunk alakítunk. A gyermek.
Ahhoz tehát, hogy új élet jöjjön létre, hogy gyermek (3) szülessen, szükség van egy anyára (2) és egy apára (1).
30 terhessegi het

Ez az üzenet nem csak a külső világról szól, hiszen tudjuk, ahogyan kint úgy bent is… ez az üzenet önmagunk belső megszületéséről szól. Amint képesek vagyunk akaratunkkal formálni világunkat és új életet teremteni, úgy vagyunk képesek ezt belül is megtenni és magunkban újra és újra megszületni. Ahogyan női és férfi erőnket használjuk, ahogyan anyai és apai tapasztalatainkat megértjük és magunkban újjá formálva támogató energiává alakítjuk, valóban megszületünk!
Ezt teszi a fizikai testünk minden 7 év során (már megint a 7-es szám), kicserélődnek, lemásolódnak a sejtjeink. Igen ám, de viszik magukkal az összes addigi tapasztalat információját és tudását. Érdekes is lenne, ha megtanulnánk biciklizni, aztán hét év múlva hirtelen leesnénk a bicajról, mert elfelejtettük, hogyan is kell tekerni… ja, bocsi az a másolásnál lemaradt.
Az Élet folyamatossága csak az információk átadásával, a tudás alkalmazásával tartható fenn.
Hogyan is mondta Hamvas Béla? „A tudás csak akkor válik fénnyé bennünk, ha átadjuk.”
Ez így van! Mi is folyamatosan, sokszor észrevétlenül adjuk át a tudást a viselkedésünkkel, példamutatásunkkal. Ahogyan nekünk is átadták a szüleink, és ahogyan mi is eltároltuk ezeket az információkat magunkban már akkor, mikor megtermékenyített petesejtként az édesanyánk méhében voltunk. Anya és apa minden tudása, érzése és korábbi tapasztalatai is bennünk vannak. Testünk, az ő sejtjeikből kezdődtek. Az alapinformációt ők adták, bár bennünk ez addig nem válik tudatos erővé, míg észre nem vesszük… te jó ég, úgy viselkedem mint az anyám/apám!
A FIGYELEM hatalmas erőket szabadít fel. Ha tudatosan figyelem magam, képes vagyok az irányítást átvenni a tudattalan erőktől és kezembe venni a sorsomat.
Ehhez azonban meg kell ismernem önmagam, hogy tudjam, mi jó nekem és mi nem. Mire vagyok képes, és mi gátol engem, hogy megvalósítsam önmagam? Bele kell néznem rejtett vágyaimba, az ellenállásaimba és az örömeimbe is.
Igen, most azt mondod, már megint ezt szajkózzák: Ismerd meg önmagad!
Nem gondolod, hogy ha ennyien mondják, akkor van benne valami igazság, tudod, nem zörög a haraszt…

Mindig az alapvető, szemünk előtt lévő igazságot a legnehezebb észrevenni. Miért?
Mert az agyunk szeret bonyolultan működni. Számtalan feladatot végez párhuzamosan, másodpercenként. Milliárdnyi idegpályán áramlanak az információk: érzetek, érzékszervi hatások, logikus gondolati tevékenység, érzelmi feldolgozás. Mindezt elemezni és értékelni kell, nem beszélve a válaszreakciókról. Ehhez jön hozzá korunk információrobbanásában élő társadalma, a média ingerküszöböt egyre feljebb toló szenzációéhes közleményei, a videojátékok virtuális lényei és egyéb fizikai és pszichikai zaj. Csoda, hogy tudatos elménk, személyiségünk össze van zavarodva? Olyan sok az információ, annyiféle az igazság… melyiket válasszam?
Csodálod, ha nem tudsz egyszerűen csak figyelni magadra? Az agyaddal nem is, de valamivel igen…
heart universe

A SZÍVEDDEL! A szívnek saját tudatossága van. Olyan irányító képessége, mely felülírja a logikus érveket és hazug szabályokat, mert csak Egy igazságot ismer: A szeretetet!
Ezért alakul ki minden más szervnél hamarabb. Igen ám, de amíg ki nem alakul, addig mi vezérli a magzati fejlődést? Egy magasabb rendű szív, a Lélek szíve! Ez a vezérlés hozza létre az idegrendszer alapját, a gerinchúrt, ami az embrió „varázspálcája”. Ezen keresztül vezényli a lélek a test kialakulását. Ez az idegrendszeri hálózat tehát először a szívvel kerül kapcsolatba, így az elsődleges irányítási központ ide van bekötve. Ezért tudja a szív felülírni az agyi vezérlést, de csak tudatosan!
A Tudatos Figyelem és Cselekvés a mi fejlődésünk, az Egyetlen lehetőségünk, hogy megismerve önmagunkat, megértsük a lélek nyelvét és magasabb Énünk segítő erejét.
Ehhez viszont újra kapcsolódnunk kell Önmagunkkal. Újra kell fogalmaznunk a létezésünket. Meg kell értenünk, hogy minden belőlünk indul ki és általunk valósul meg. De hogyan is tudnánk eljutni valahová egy úton, ha nem ismerjük a kiindulási pontot?
Ez a mi legnagyobb és talán egyetlen feladatunk az életben, felismerni, megismerni Önmagunkat és figyelemmel iránytani az életünket.
Ez a szívünk nélkül nem fog menni. Ő a kapcsolat multidimenzionális lényünkben. Az „intergalaktikus telefon”, amin keresztül bárkit felhívhatunk, csak szeretettel kell gondolnunk rá. Igen, a lelkünket és szellemünket is… Istent is.
De amíg eldugjuk magunk elől a „telefont”, és amíg nem tudjuk a telefonszámot, nem igazán tudunk kapcsolatot teremteni.
De én elárulom neked ezt a telefonszámot: SZERETET.
 pythagoreantable
Ha a számmisztika szerint összeadod a betűk számjegyeit 1-et kapsz, azaz az Egység, a Beteljesültség számát. Tudod mi a betűk számösszege, a végeredmény? 37.
Már megint a 3 (Szentháromság), a test, lélek, szellem egység, és a 7 (Teremtés), így lesz 3+7=10=1, a Megvilágosodott tudat száma.
Ez pedig a Szívedben lakozik, és csak onnan tudod az elmédbe emelni. (Milyen érdekes az elme és az emel szó is csak sorrendiségében különbözik… tehát az emelkedés az elme által jöhet csak létre.)
Ezért kérlek, kezdj el figyelni magadra és másokra, hogy tudatosan átvehesd életed felett az irányítást.
Ebben segít a hónap érzelmi hangolása a figyelem frekvenciáin keresztül.

Február energiáinak hatása:
Figyelem magunkra, másokra és Önzés.
A kapcsolódás területének egyik legerőteljesebb hangoló hónapja. Mikor figyeltél az egészre és nem csak egy-egy részletre? Mikor láttad magad a nagy egész részeként az adott helyzetben? Mikor cselekedtél mindenki javára, vagy úgy, hogy másokat nem bántottál saját érdekeiddel? Mit tennél, hogy megtaláld az egyensúlyt magad és mások között? Most meglátod.
Csodás figyelmet mindenkinek!
Szeretettel
Orsi
 celestial-connection

A hónap fontosabb energiái (hetekben, de a hónap folyamán újabb információkkal töltöm majd fel):

Február 1. hete – Bár csak 2 napból áll, de a hónap kezdeti energiájaként a legerőteljesebb impulzust hordozza. A január 30-ai Újhold energiája kezd kinyílni és építő jellegű, beáramló erőivel segíti az érzelmi felismeréseket bennünk. Ezen a két napon erőteljes kapcsolódási vágyat érezhetünk, mintha egyfajta hiány lenne bennünk. Ez azt jelzi, hogy bizonyos területeken nem tudsz magaddal jóban lenni. Írd össze, az életed mely területein érzed hiányosnak magad, vagy hol szeretnél több dolgot beengedni az életedbe. Nézd meg nem vársz-e túl sokat magadtól és, hogy becsülöd-e magad azon a területen. Megbecsültség és elfogadás nélkül nincs „teljesítmény”. Kezdj el barátkozni magaddal, légy társa önmagadnak, tiszteld azt, aki vagy. Minden nap reggel mikor felkelsz, és este mikor lefekszel, öleld át magad. Fizikailag is, a kezeiddel. Érezd, hogy ez a szeretet köt össze önmagaddal és mindennel. Meglátod, örömtelibben kezded és végzed minden napodat.

Február 2. hete –  Lényünkbe való visszakapcsolódás energiái. Szívünkön keresztül, test, lélek és szellem egységünk elfogadása és megértése válik elérhetővé számunkra. Ennél a kapcsolatnál, ha jól figyelsz, megértheted a szív szerepét magadban.
Ezt a meditációt korábban egy csoportban éltük át. Segít kapcsolatot kialakítani az egységes szív energiáin át a test, lélek, szellem tudatossággal. Ha elvégzed, megérezheted, hogyan működik a szív-vezérlés, a szív-tudat bennünk.
A meditáció letöltésénél, a megjelenő ablakban a szürke "download" feliratú gomb alatt találsz egy kis négyzetet, amiben egy "pipa" van. Mielőtt rákattintasz a szürke letöltő gombra, kérlek kattintsd ki alóla ezt a jelölést a kis négyzetből, ezután már tisztán letöltheted az mp3 fájlt.

Február 5. - Karmatisztító erők érkeznek, melyek a ragaszkodások, birtoklási vágyak, és az el nem fogadás blokkjait hivatottak oldani bennünk, érzelmeinken át. Segítségükkel meg kell értenünk magunkban, hogy az élet igazi célja nem az anyagi javak felhalmozása, és a státusz-szerepek gyűjtése, hanem a szeretetben és kölcsönös segítségnyújtásban megélt létöröm.
Keress ma olyan lehetőségeket, ahol önzetlenül segíthesz másoknak, vagy adakozhatsz. Engedd, hogy az érzés örömmel töltsön el: tanulj meg osztozni mások boldogságában!

Február 3. hete – A Telihold energiáival segít, hogy felerősödjenek benned a kapcsolati érzések. Most a Hold tükröt tart nekünk érzéseinken át. Segít meglátnunk benne azokat a felesleges álcákat és védelmi falakat, melyeket félelmekből építettünk. Nézz mélyen ebbe a tükörbe és ismerd fel valódi önmagad.
Képzeld el, hogy a Hold egy nagy kör alakú medence, mely fölé hajolva, mint a víztükörben meglátod Önmagad. Nézd meg a képet és ismerd fel, mi az, ami tényleg hozzád tartozik, és mi az amit csak, mint maszkot magadra vettél. Lényünk ragyogni vágyik, megmutatni magát. Ha eltakarjuk, vagy visszafolytjuk, belül egy feszültséggel teli, elégedetlen lényt teremtünk. Ez az elégedetlen részünk aztán mindig, mindenben az ellenállást látja és nehezíti a boldog megéléseket. Az öröm és önkifejezés megélésének számos lehetősége van. Arra nem kell nézőközönség, vagy jóváhagyó bizottság… egyszerűen meg kell élnünk, mert a miénk. Ha csak azért teszel valamit, hogy mások helyeseljenek és elfogadjanak, akkor nekik élsz és nem magadnak… kezdj el Önmagadra figyelve tapasztalni.
Február 10. - A mai hajnalon intuíciót erősítő lélekfények aktiválódtak a szívben. Szívtükrünk, melyben öszintén és tisztán megláthatjuk önmagunkat, most fényesen ragyog bennünk. lelkünk szeretne kapcsolódni velünk, hogy utat mutasson további lépéseinkhez. Kérlek ma meditációban, vagy álomban kérd meg lekedet, mutassa meg szíved tükrében a helyes utat.
Február 14. - Ma a kozmikus szerelem napja van. 10 milliószoros energianap és a földi szerelem ünneplése. Ez kollektív szinten felerősíti az összetartozás és az egymás iránti szeretet erejét. A tudatos energiamezőbe, az egymásra szeretettel való gondolat képe kerül, így tudatosítja bennünk Isten szerelmét irántunk. Ez segíti szívszeretet hálónk összehangolódását és az egymás iránti megértés erősödését is. Köszönjük a szellemi segítők munkáját!

Február 4. hete – Tudathangolás, a részek összességének megértése. Ezen a héten olyan megértést előidéző eseményeket tapasztalhatsz, melyek segítenek felismerned az összefüggéseket. Tudatodban az események hatására korábbi dolgok bukkannak fel, melyek megláttatják veled a folyamatosságot és az ok-okozat igazságát. Bármi is történik, kérlek figyelj és szánj időt rá, hogy végiggondold. Ne utasítsd el vagy fogadd be értelmezés nélkül a történteket.
Ülj le és befelé figyelve idézd fel a történetet. Csak figyelj, játszd végig magadban. Mintha moziban lennél, és előtted a vásznon zajlanának az események. Várd meg a végét, de ne ítélj, ne minősíts. Most újra idézd fel a történetet és lépj bele a vászonba a saját szerepedbe. Játszd végig újra. Ha kellemetlen, vagy erős érzések öntenek el, akkor kérd a szívedet, hogy kicsit csökkentse az átélést a szeretet erejében, de maradj benne a történetben. Ne ítélj, csak figyelj. Minden érzésre, gondolatra, villanásra, reakcióra. Várd meg a végét.
Most újra indítsd el a filmet, de most a másik szereplőbe lépj bele a vásznon. Éld át ugyanazt az ő szemszögéből. De ne fejből, hanem szívből. Ne te add a szájába a szavakat, vagy testébe az érzeteket, csak engedd, hogy a történet megélése közben eltöltsenek. Éld át újra a másik szemszögből. Minősítések, ellenállások nélkül, mint egy szerepet. Várd meg, míg véget ér.
Most újra kilépve, mint néző játszd végig újra a filmet, de ahol szerinted lehetne jobban, szeretetteljesebben csinálni azt a történést, ott állj meg. Mint egy rendező, tedd szeretetteljesebbé, megbocsátóbbá, mindkét fél indokait ismerve egyenlőbbé ezt a jelenetet. Próbáld úgy alakítani, hogy egy mindkét fél számára nyertes, kompromisszumképes megoldást találj.
Most játszd újra végig ezt a tökéletesített filmet magadban, és engedd, hogy ezt fogadd el eseményként.

Február 22. - A kapcsolódások napja. Belső részeid, lelki és szellemi valóságod tudati kapcsolatainak megerősödése.
Ma mondogasd mantraszerűen: Szeretem a testem, szeretem a lelkem, szeretem a szellemem!
Érezd meg, amint szeretettel megöleled magad és elfogadod lényed valóságát. Ha szeretnéd, öleld át magad fizikailag is a karjaiddal, és egy kicsit éld át az Önszeretetet!

Február 5. hete – A hónap utolsó hetében a Szeretet minőséget hangolja bennünk szív-tudatunk. Ez sokszor enyhébb mellkasi nyomással, vagy szívdobogással járhat, de érezhetünk a lapockáink között is szúrásszerű érzeteket. A szívtér megtisztítása és feltöltése folyamán előjöhetnek érzelmi emlékek. Tudatosan figyeljünk oda ezekre az érzésekre, fogadjuk el, hogy most mi érezzük őket, majd szeretettel döntsük el, kívánjuk-e tovább magunkban tartogatni őket. Ha úgy érzed nincs rá szükséged, engedd el… a megbocsátás és szeretet erejében. A szeretet feltétlen volta mindannyiunk isteni öröksége. Ez nem emberségünktől függ, hanem a létezésünk okán van. Ahhoz, hogy ezt a fajta isteni kegyelmet megértsük, el kell sajátítanunk az emberi szeretet magas szintjét. Ez tapasztalataink során alakul ki bennünk. Mindannyiunkban van egyfajta tanult szeretetminta. Ezt szüleinktől, családunktól, tágabb környezetünktől láttuk és sajátítottuk el. Ez emberi szeretetünk, ragaszkodásunk kifejezési formája. Akit sokat öleltek gyermekkorában az az ölelésből érti meg a szeretetet. Akit dicsértek, az a szavak által érez boldogságot. Ha ismerjük saját és mások szeretet-mintáit, könnyebben tudunk ezen át kapcsolódni a szeretet magasabb, önzetlen minőségéhez.
A tanult szeretetminták megismeréséhez a szeretetnyelv-teszt mutat utat nekünk, melyet egy amerikai családterapeuta Dr. Gary Chapman dolgozott ki. A tesztet itt kipróbálhatod:

Február 24. - A szívtudat hangolása a testet eléggé megviselheti, ezért kérlek minden napodat leföldeléssel és felcsatlakozással kezd:
Képzeld el magad egy fának, gyökereidet mélyen beleereszted a földbe, körülöleled a Föld kristálymagját, és elkezded felengedni magadba a gyökereiden át Földanya tápláló szeretetét. Engedd fel a szívedig ezt az érzést. Élvezd...
Majd ágaidat lassan nyújtsd fel a csillagokba és kapaszkodj bele a fényükbe. Engedd, hogy díszítsenek téged, mint a virágok... Most kívánd ezt az erőt is magadba fogadni és hagyd, hogy az Univerzum ereje, Isten szeretete ágaidon keresztül leáradjon a szívedbe. Maradj benne, és élvezd ezt a szeretetet...
Érezd, hogy te vagy a kapcsolat Ég és Föld között szíveden át, Szereteteddel!
Áldott Létet!
Áldott kapcsolódást Önmagaddal!

Pusztai Orsolya

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -