Irta : Tom 2015. április 24., péntek

Napjainkban egyre inkább terjedőben van a meditáció hagyománya és ez jó dolog. Számtalan módszer létezik ennek gyakorlására, ám mégis sokan kérdezik, hogy oké meditáljunk, de mégis hogyan?
A következőkben felsorolok pár alap technikát, melyek segíthetnek az úton való elindulásban. A meditációs technikák közül nem mindegyik alkalmazható mindenkinél, hiszen mások vagyunk. Mindenkinek meg kell találnia a számára legmegfelelőbb módszert, amivel elérheti a kívánt célt.


A meditáció egy egyszerű, közvetlen és könnyen elsajátítható módszer, amellyel teljesen ellazulhatsz. A meditáció segít legyőzni a mindennapok zavaró tényezőit. A meditációs technikákkal mély álomhoz hasonló nyugalmi állapotba kerülhetsz és akár 20 perces meditálás után úgy érezheted, mintha néhány órát aludtál volna.

A meditáció hatásai

A meditáció egy erős eszköz, amellyel növelheted energiaszintedet, fiatalíthatod testedet ráadásul csökkenti a vérnyomást, enyhíti az asztma, az allergia, a cukorbetegség és a fejfájás tüneteit. Ha rendszeresen meditálsz ritkábban kell orvoshoz járnod, ellenállóbbá válsz, nyugodtabb leszel, javul a teljesítményed valamint hozzájárul a jobb erőnlétedhez és hangulatodhoz is.

Meditálj otthon

Meditálni bármilyen segítség nélkül otthon is tudsz. Keress egy nyugodt és kellemes hőmérsékletű ülőhelyet a lakásban. Ha lefekszel, akkor előfordulhat, hogy meditáció közben elalszol. Kezeidet tedd lazán a térdedre, a talpad legyen teljes felületével a padlón.

Kövesd a meditációs alaptechnikát


  • Ülj kényelmesen, egyenesen, csukd be a szemed, lazítsd el izmaidat és összpontosíts.
  • Lélegezz egyenletesen, lassan és mélyen. Koncentrálj a hasfal emelkedésére és süllyedésére, a ki- és belégzésre. Csak a légzésedre figyelj.
  • Nem gond, ha a néha a gondolataid elkalandoznak, ez az elején természetes. Ilyenkor összpontosíts ismét a légzésedre.
  • A gyakorlatot csináld kb. 20 percig.
  • Az idő eltelte után lassan térj vissza tudatodhoz, nyisd ki a szemed, nyújtózz egyet és mosolyogj. Óvatosan és lassan állj fel.




Egy pár tipp

Számolj

Ha úgy érzed nehezen tudsz összpontosítani és ellazulni, alkalmazd a számolásos technikát. Miután behunytad a szemed lassan számolj egytől tízig. A közben elkalandozik a figyelmed, kezd elölről a számolást.

Gyújts gyertyát

Ülj az asztalhoz, gyújt meg egy gyertyát és egyszerűen csak nézd és koncentrálj a lángra.

Vizualizálj

A vizualizálás a meditációhoz kapcsolódó technika, az ellazult, de fogékony állapotban végzett tudatos álmodozást jelent. A képzelődés segít gondolataidat csak a pozitív dolgokra irányítani, ezzel legyőzheted negatív érzéseidet és a stresszt.
Ülj vagy feküdj relaxációs helyzetbe, koncentrálj a légzésedre. Gondolj békés, nyugodt, boldog képekre és képzeld magad a közepébe. Figyelj a légzésedre. A képet gazdagíts apró, személyes részletekkel.

Ha meditáció közben szorongást érzel, vagy rossz emlékek törnek rád, keress fel egy szakembert.


Forrás: turmixvilag.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -