Irta : Tom 2015. június 5., péntek

Az intimitástól való félelem éppúgy okozhat allergiát, mint az agresszió elfojtása.
Amikor az immunrendszer túl hevesen válaszol egy idegen anyagra - allergénre -, amelyet ellenségesnek talál, allergiás reakció jön létre. A lehetséges tünetek közé tartozik többek között a tüsszögés, az asztmás légzés, a könnyező szem, a bőrkiütés és a fejfájás.
A kellemetlen jelek hátterében gyakran húzódnak meg lelki okok, különböző elfojtások.

Mi irritál ennyire?

Az allergén általában valamilyen nehezen elkerülhető anyag, például por, macskaszőr vagy virágpor. Ezért nagyon fontos feltenned a kérdést: vajon miért tekint a tested úgy egy ártalmatlan, hétköznapi anyagra, mint ellenségre, és miért reagál rá olyan hevesen? Mi az, ami miatt elveszíthetted a tűrőképességedet valamivel szemben, ami egyébként nem veszélyezteti az életedet? Mi irritál ennyire? Az alábbi kérdéseket tedd fel magadnak annak érdekében, hogy közelebb juthass a megoldáshoz.  • Mi vagy ki az, amire vagy akire valójában allergiás vagy?
  • Hogyan befolyásolja az allergiád a kapcsolataidat?
  • Lehetséges, hogy a tüneteiddel valójában a figyelmet szeretnéd felhívni magadra?
  • Mielőtt az allergia tünetei kialakultak, éreztél-e magadban ellenállást azzal kapcsolatban, hogy kommunikálj valakivel?
  • Érezted, hogy szeretnél kiabálni valakivel, de egyre inkább elnyomtad magadban az agresszív érzéseket?


Lehet, hogy gyakran érzed úgy, mintha az egész külvilág ellenséggé vált volna, ami ellen harcolnod kell. Ha feltárod, hogy valójában mitől is félsz, illetve mit akarsz elkerülni, az segíthet felismerni, hogy az allergia csupán egy mélyebb belső konfliktus tünete.

Tavaszi allergének

Bár lehetnek lelki okaik, az allergiás tünetek hátterében rejlő, konkrét fizikai tényezőlet is érdemes szem előtt tartanod.

A részvételtől és az intimitástól való félelem

Az allergiára jellemző fizikai reakció védekezésről és ellenállásról tanúskodik, a lelki okok tehát ahhoz a belső szükséglethez kapcsolódnak, hogy visszahúzódj, és ne menj bele teljesen egy helyzetbe. Tekintve, hogy a legtöbb allergén a mindennapi élet része, a tünetek a részvételtől és az intimitástól való félelmemre utalhatnak.

Az agresszió elfojtása

Ha a világot ellenséges vagy potenciálisan támadó színben látod, az fakadhat abból, hogy elnyomod saját ellenségességedet és agressziódat. Hiszen társadalmilag mégiscsak jobban elfogadott, ha az ember allergiás, mint ha üvöltözik és rátámad másokra.Forrás: femina.hu

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -