Irta : Tom 2015. június 25., csütörtök

Sokat ígérő kapcsolatok mehetnek tönkre azért, mert a partnerek nem érzik egymás érzelmeit. Biztosan veled is előfordult már, hogy nem érezted, hogy szeret a párod, pedig éppen az ellenkezőjét bizonygatta.

Nem vagyunk egyformák, nem érezhetjük ugyanazokból a jelekből a szeretetet. Ha esetleg mi azt szeretnénk, hogy a párunk mindig dicsérjen, és ettől érezzük a szeretetét, attól ő még nem biztos, hogy ugyanerre vágyik. Hajlamosak vagyunk tehát azt a hibát elkövetni, hogy azt adjuk a párunknak, amire igazából mi vágyunk. Ez visszavezethető a neveltetésre is. Ahhoz, hogy egy kapcsolat igazán tökéletes legyen, meg kell találnotok egymás szeretetnyelvét.

Figyelemre vágyó

Ha párod ebbe a típusba tartozik, fontos neki a figyelem. Ha mond valamit, csak rá figyelj, hallgasd meg, ne vágj a szavába. Ilyenkor nem tanácsra vágyik, érezni akarja a figyelmedet. Fontos, hogy te is megoszd vele tapasztalataidat, élményeidet. Vágyik arra, hogy megértsd őt, még akkor is, ha nem adsz neki igazat, különben kielégítetlen marad a szeretetigénye.
Megbánthatod azzal, ha nem fordítasz rá elegendő időt, nem veszel részt vele közös programokban. Úgy fogja érezni, hogy elhanyagolod. Ne erőltesd rá a saját véleményed, hagyd, hogy kibontakozzon, és ismerd meg az ő nézeteit is.



Gondoskodást igénylő

Ez a típus szereti az „anyás” jellemű nőket. Igényli, hogy mossanak, takarítsanak, főzzenek rá. Fontos neki az otthon „melege”, ami javarészt a nő feladata. Viszont könnyen bírál, ha valami nem tetszik neki, nem állja meg szó nélkül. Ezért érdemes olyan dolgokkal kedveskedni neki, amiben profi vagy, és amibe nehezen köthet bele. Ha nagyszerűen főzöl, akkor készítsd el neki a kedvenc ételét, nagyon hálás lesz érte. Azonban nehéz megértenie, hogy a szívességet nem kényszerítheti ki, ha te nem teszed meg magadtól.
Nincs gond az olyan férfival, akinek ez a szeretetnyelve. Fordított esetben viszont komoly konfliktusok lehetnek, mikor egy nő várja el kedvesétől, hogy segítsen a házimunkában. Ebben az esetben is fontos az összhang, inkább kérd meg szépen, hogy segítsen, minthogy azon morognál, hogy nem segít magától.

Érintésre éhező

Ennél a típusnál fontos az érintés, a csók, az ölelés. Igényli partnerétől a szexet, és rosszul tűri a visszautasítást. Ha trauma éri, jobban meg tudja nyugtatni egy ölelés, mintha szavakkal próbálnád vigasztalni. Igényli a rendszeres érintést, például azt, hogy kézen fogva sétáljatok az utcán.
A legjobban azzal tudod megbántani, ha kitérsz egy ölelése elől, vagy elfordulsz a csókja elől, mert nem látod tőle a tévét. Attól is kijön a sodrából, ha napok óta halogatod a szeretkezést. Nehezebben lép testi kontaktusba ismeretlen emberekkel. Viszont tőled elvárja, hogy érkezésnél és távozásnál puszit adj.

Elismerést kedvelő

Annak, akinek ez a szeretetnyelve, fontos a dicséret és a kedves szavak. Nem azt várja el, hogy hízelegj neki, csak azt, hogy ha valamit jól csinál, akkor azt tedd szóvá. Igényli a bátorítást, és azt, hogy beszélhessen neked az ötleteiről, terveiről. Ezek számára megerősítést jelentenek. Tehát a legfontosabb, dicsérd sokszor, attól szárnyalni fog.
Ne vágd a fejéhez, ha valami kudarc éri, mert ezt nagyon sokáig hordozni fogja magában. Kerüld az „én megmondtam” kifejezést. Érzékeny a csipkelődésre, még akkor is, ha te csak a hecc kedvéért teszed.



Forrás: http://www.ezoworld.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -