Irta : Tom 2016. február 5., péntek

Spirituális evolúció - A szellemi iskolák, és számos nagy tanító szerint tanulni, fejlődni jövünk a földre. A kereszténység, pontosabban Jézus szavai szerint pedig azért vagyunk itt, hogy megtanuljuk szeretni Istent és a többi embert. A Buddhizmus azt tanítja, ahhoz, hogy szeretni tudj,önzetlenné kell válnod, más szóval gyengítened kell az egó hatalmát a gondolataid, tetteid felett. A buddhizmus olyan technikai gyakorlatokat ad, (meditáció, tudatosság) melyek segítenek abban, hogy önzetlen legyél. ("A buddhizmusban nincs megbocsáthatatlan, minden karma és tett megtisztítható.")

Egy magasan fejlett lélek ismertető jele az alázat. Ha spirituális tanítót keresel, ezt a tulajdonságot keresd benne. A földön élő emberek spirituális fejlődésének legfontosabb szempontja a spirituális evolúció. Ez azért van, mert a léleknek a túlvilágon spirituális képességekre lesz szüksége, sőt, spirituális képesség lesz az egyetlen képesség ott ebből a szempontból.



Továbbá a szellemvilágban a megfelelő hitre is szüksége lesz, mert az teszi lehetővé, hogy meglássa magát, eligazodjon ebben a másik világban. Továbbá előnyös, ha hite szivből jön, mert úgy fogja látja saját magát, ahogy valóban létezik. Ha azonban helyesen használta fel az idejét itt a földön, megtanult szeretni, önzetlennek lenni, akkor nem lesz szüksége képességekre, ha átlép a másik világba.

A nagy vallások azt tanítják, hogy a szellemi fejlődés elsődleges célja, a mások iránti szeretet, de nem elég elmondani, kell segítség, útmutató is, hogy hogyan is kell fejleszteni ezt a szeretetet. Biológiai természetünk sok akadályt képez a szeretet ellen.

Az emberek, miután meghallgatták a nagy tanítók szép szavait, úgy találják, hogy lehetetlen az általuk hirdetett hit szerint élni.

Ez pszichológiai sérüléseket okoz, és szégyent hoz a tanítók, és követőire egyaránt.

Ezért fontos lenne megmutatni, elmagyarázni az embereknek, hogyan lehet fejleszteni a szeretetet. A szeretet spontán megjelenik, ha a gyűlölet, a harag és más önző negatív gondolat nincs jelen.

Ha naponta meditálsz, anélkül, hogy erőltetnéd a fejlődést, vagy bármit, kevésbé leszel én-központú, és fokozatosan átveszi a helyét a mások iránti, természetes szeretet.

Ez is egy jó kis gyakorlat, megbízható, hatásos, egyszerű:

Napi vizualizációs gyakorlat!

Ha szeretnél bepillantást nyerni tudatalattid rejtet működésébe, ha változtatni szeretnél „világodon”, a negatív képeket pozitívra cserélni, használj egy képzeletbeli tükröt!

A harcművészektől indult ez a technika, de valamelyik agykontrolos oldalon is olvastam hasonló gyakorlatról, bár ott papírlapot használtak tükör helyett, de biztosan te is ismered!

Csukd be a szemed. Lélegezz ki háromszor, miközben háromtól-egyig visszafele számolsz.

Egynél lélegezz ki még egyszer és képzelj el egy nullát. Képzeld el, hogy a nulla kicsit megnövekszik és egy kerek tükörré válik.

Nézz a tükörbe és gondolj egy zavaró körülményre, egy problémás helyzetre, vitára, rossz tulajdonságra, vagy akár egy az egész világ problémáira, lásd, ahogy megjelenik a választott probléma a tükörben. (Egyszerre, csak egy problémát jeleníts meg!)

Majd miközben kilélegzel töröld a képet a tükörből jobbról-balra, a Bal kezeddel!

Most fordítsd meg a tükröt és lásd benne az előző kép pozitív változatát, hogy a zavaró körülményeid megoldódtak, ha vitád volt, az békévé változott, a világ problémái megoldódtak.

Majd töröld a tükörből ezt a képet is, balról-jobbra a Jobb kezeddel.

Miután végeztél egy nagy kilégzés kíséretében nyisd ki a szemed.

A mozdulatok jelentősége: jobbról balra a múltba toljuk a dolgokat, balról-jobbra a jövőbe.


Forrás: vilagok.hu

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -