Irta : Tom 2016. augusztus 2., kedd

A hasonló a hasonlót vonzza, ezt a mondást mindenki ismeri, igaz? Tehát erről van szó; a pozitív emberek a pozitív energiát vonzzák, a negatív emberek pedig a negatív energiákat vonzzák. Úgy szoktuk a negatív beállítottságot tekinteni, mint másik emberek tulajdonságait. Persze mindenkinek vannak; “Ó hagyjatok békén” időszakai, de tudta, hogy a negatív energia annyira beleivódhat a tudatunkba, hogy észre sem vesszük a jelenlétét?

Ez azért van mert a negativitsás gyakran a realitás maszkja mögé bújik. Nagyon könnyű racionalizálni azt, hogy csak realisták vagyunk, és valójában nem merünk cselekedni egy álomért – és hinni benne. Feltételezheted, hogy a pozitív beállítottságú emberek csak naívak, hogy csak homokba dugják a fejüket, hogy egyszerűen tagadják a jelenlegi helyzetet és lehetőségeiket szépítik csak, stb. De tényleg csak boldog idióták lennének, vagy valami több rejlik a pozitivitásuk mögött?Gondoljunk csak bele: realistának lenni mióta jelenti azt, hogy minden rosszul sülhet el és ezt igazságként kellene elfogadnod? Realistának lenni nem jelenti azt, hogy automatikusan negatívnak kell lenni. Ha a világot egy “realista” nézőpontból szemléled, negatív lesz a világképed, HA a valóságról alkotott képed alapvetően negatív. Ha a valóságról alkotott képed alapvetően negatív, akkor az viszont azt jelenti, hogy arra vagy kondícionálva, hogy ami balul sülhet el, az balul is fog elsülni, és ami jól sülhet el, az is.

A tudatalattidban élő hited egy negatív beállítottságú emberré tesz téged anélkül, hogy tudnál róla. Ha a negatív energia ennyire beágyazódott a tudatodba, hogyan tudnád kideríteni, hogy valóban egy negatív “energiafelhő vesz körül” ami rossz érzelmeket, eseményeket és embereket vonz az életedbe? És honnan tudhatnád, hogy nem te táplálod-e ezt a negativitást?

Itt egy gyors teszt amivel felmérheted a negatív energia mennyiségét önmagadban.

Panaszkodsz?
Csak néha, vagy mindig?
Gyakrabban beszélsz arról, hogy mi rossz a világban mint arról hogy mi van rendjén? (pl.: rossz időjárás, fogyó ivó vízkészlet, környezetszennyezés, rossz politika, stb)
Gyakran kritizálsz?
Mindig, vagy csak néha?
Megfog téged a dráma, a katasztrófa?
Gyakran okolsz másokat?
Mindig vagy csak bizonyos helyzetekben?
Áldozatnak érzed magad?
Arról beszélsz gyakrabban, hogy mit tettek veled az emberek?
Örülsz annak ami most van, vagy akkor fogsz örülni, ha a dolgaid végre jó irányba fordulnak?
Úgy érzed, hogy veled történnek a dolgok, vagy úgy érzed, hogy a dolgok amik történnek azokat Te idézted elő?

Az utolsó két pont rendkívül fontos; ha csak akkor érzed jól magad amikor a dolgok jóra fordulnak, akkor negatív beállítottságú vagy. A hála pozitív. Ha hálás vagy azokért a dolgokért amik most vannak, beleértve a rossz tapasztalatokat is, akkor pozitív energiák járnak át, ami végül pozitív embereket és helyzeteket vonz be az életedbe. Ha úgy érzed, hogy a dolgok veled úgy történnek, akkor az áldozat szerepében vagy, és nagyon könnyű azt mondani, hogy mivel nincs hatalmad a dolgok felett, ezért nem tehetsz róla, és maradsz negatív.

Gondoljuk el: ki okolható azért, ha jó dolgok történnek veled? Azt mondod, hogy ez azért van mert keményen megdolgoztál érte? Mert megérdemelted? Tudatosan kijelented, hogy te vagy az oka annak, hogy valami jó dolgog történt? És a hibákért és kudarcokért pedig mindig másokat okolsz? Tehát miért van az, hogy ha jó dolgok történnek, annak Te vagy az oka, és ha rossz akkor miért nem Te vagy annak az oka? Senki sem szereti ezt hallani. Bátorság kell ahhoz, hogy elfogadjuk azt, hogy az életélményünket mi magunk hozzuk létre.

Ha bármelyik kérdésre a fentiek közül igen volt a válasz, akkor valószínűleg ragaszkodsz a negatív energiákhoz, és át kellene térni pozitívabb meglátásra. Még egy érdekes megfigyelés ami valószínűleg már neked is feltűnt: észrevetted, hogy a pozitív embereknek általában többször sikerülnek dolgok, hogy ők az élettől azt kapják amit várnak. És amikor nem azt kapják akkor is tudják élvezni az életüket, miközben a negatív emberek pedig csak siránkoznak állandóan? A negatív energiákat három lépésben tudjuk kiiktatni az életünkből.

Válj irányítóvá: “Ha azt gondolod, hogy minen más ember hibája, sokat fogsz szenvedni. Amikor felismered, hogy minden tőled ered, akkor megtanulod, a békét és az örömöt élvezni” – a Dalai láma.
A negatív gondolatokat cseréljük le pozitív gondolatokra. Ez gyakorlatot igényel és sok beleadást. Nehéz a világot hirtelen a “mi sülhet ki jól” szemüvegen keresztül szemlélni a “mi sülhet el belul” szemüvegen keresztül helyett, főleg ha régóta csak ez utóbbit “hordtuk”. Mindig észre kell venni magad ha negatív dolgokról beszélsz, vagy ha gondolkodsz, és azonnal változtatni rajt.
Próbáljunk többet koncentrálni a jó dolgokra, képzeljük ez a dolgot, vizualizáljuk. Kerekedjünk felül a múlt kondícionálásán és induljunk ki a lélekből sem mint a “realitásból”. Akarjuk és higgyünk abban hogy a jó dolgok velünk is megtörténhetnek – és meg is fognak.

Senki sem szeretné ha a negatív dolgok irányítanák az életét, de túl gyakran engedjük meg. Amikor sikerül felülkerekednünk a múltbéli kondicionáláson, és felismerjük, hogy a jövő nincs kőbevésve és a körülményeid felett nagyobb hatalmad van mint hinnéd – onnantól tudatosan elkezdheted tervezni és irányítani az életed. Mi fog ekkor történni? A pozitív energiád – varázslatos módon – a megfelelő embereket, jó helyzeteket és kellemes érzelmeket kezd az életedben összegyűjteni, és óriási növekedést fogsz tapasztalni a belső békében és boldogságodban. Miért ne választanád a pozitív energiát? Változtass magadon belül egy kicsit, és pozitív változásokat fogsz tapasztalni az életben. Éld át élvezettel a jó érzelmeket, és a bőséget.


Forrás: szabadonebredok.info

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -