Irta : Tom 2017. február 13., hétfő

Az emberiség több, mint 3000 éve ismeri és használja ezt a csodálatos képződményt.
A múmió magas sziklák közt sok évtized alatt, több rétegben képződött gyantaszerű anyag.
Kizárólag gyógynövényekben és ásványi kincsekben gazdag területeken, magas,
sziklás hegységekben alakul ki. Fő lelőhelye Mongólia hegyes-sziklás Altai vidéke, ahol az időjárási, földrajzi, geológiai sajátosságok és ezek kölcsönös viszonya miatt ökológiai értelemben a legtisztább, legjobb minőségű mumiot lehet találni.

Jómagam először Danima doktornőtől hallottam erről a különleges anyagról és bár még nem próbáltam ki, minden bizonnyal ki fogom.
A doktornő hagyományos tibeti-mongol gyógyászatot alkalmaz rendelőjében, amivel már én is kapcsolatba kerültem egy makacs térdfájás kapcsán és a térdem azóta is jól van, szóval bátran ajánlom mindazoknak, akik nyitottak az alternatív lehetőségek felé.
A mongol gyógyászat mellett a doktornő a SOTE-n is diplomázott, tehát nyugati értelemben is képzett orvos, emellett tanfolyamokat tart és könyvek szerzője is. Engedélyt kértem tőle, hogy a múmióról szóló ismertetőt felhasználhassam ezért most közzé is teszem.A mumionak minden háztartásban ott kell lennie, hiszen szinte nincs olyan betegség melyet ne gyógyítana, vagy legalábbis ne hozna enyhülést.
Alább közlünk egy listát a fekete arany által gyógyított betegségekről.
A mongol Kincses Mumio széles spektrumon fejti ki a hatását. Az évtizedeken át folytatott tudományos kísérletek és eredmények ellenére a nyugati hivatalos medicina táplálék- kiegészítőként tartja számon, míg Mongóliában gyógyszerként van besorolva.
A mongol Altai hegység vidékéről származik, az ökológiai értelemben vett legtisztább helyekről a legmagasabb minőségű mumio. Napjainkban a tudományos kutatócsoportok nagy magasságokban (2600-3500 m) lévő mély barlangokból és hasadékokból  nyerika mumiot.
A mongol, a tibeti, az indiai, a burmai, japán és orosz mumiok összetétele hasonló, de az alkotóelemek arányaiban már különbség van, mivel keletkezési körülményei mások.

A mumio sokoldalú, természetes biológiai regulátor, mely széles skálán alkalmazható az egészségmegőrzésben. Jó hatással van az anyagcsere-folyamatokra, az immunrendszerre. Igazodik a testfunkciók megváltozásához. A mumio megelőzésre is alkalmas, kiváló hatású biológiailag aktív anyag, és ezt minden mai ismeretünk igazolja.
A hegyek gyomrából származó - a mai napig miszérium által körülölelt- mumio 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, egy sor vitamint, olajokat és más biológialag aktív anyagokat tartalmaz.
A mumio rendkívül gazdag humin-savban, mely erőteljes természetes elektrolit. (Vírusölő, energia-termelő katalizátor, sportolóknak is kifejezetten ajánlott ezen hatása miatt. Erősíti az immunrendszert és méregtelnít. A huminsav azon része mely nem szívódik fel, és a bélrendszerben marad; megszünteti az emésztési problémákat. Az elektolitok azonnali energetizáló hatása miatt, sok elektolitos víz is van forgalomban, de megtalálható természetes állapotában a kókuszvízben is.)

A huminsav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorosító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a szövetfejlődést, elősegíti az elektrokémiai egyensúlyt úgy is, mint donor, és úgy is, mint akceptor, segíti a szennyező anyagok (növényvédő és gyomirtó szerek) lebontását és kiürítését a szervezetből.
Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát és semlegesíti a mérgező anyagokat. Az elektorlitok nélkülözhetetlenek a sejtek normális működéséhez, a szerves és biokémiai reakciókhoz.
Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntratását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.
Az édességek fogyasztása, a savasító ételek, az izomfáradság, a betegségek és a stressz mind savat termelnek; mely csökkenti az elektrolitok mennyiségét. Ezért ennek egyensúlyban tartása az egészségmegőrzés szempontjából nélkülözhetetlen.

Évszázadokon át, folyamatos nagy nyomás alatt alakult ki a mumio jelentős humin-sav tartalma, mely még évezredek múltán is biológialag aktív marad.
A mumio immonológiai , fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő hatása lehetővé teszi annak sikeres használatát a fertőző betegségek legyőzésében és megelőzéséen. Ez a hatás a szervezet természetes védekező mechanizmusának és regenerálódó képességének stimulálása következményeképpen jön létre.
A mumio segíti a szervezetünket a megterhelő évszak- és időjárás változásoknál, továbbá, a tavaszi fáradság leküzdésében is nagy hasznát vehetjük.
A mumio széles hatás-spektrummal rendelkezik, és semmilyen allergikus vagy toxikus hatása nincs.
A mumio csökkenti szervezet fogékonyságát a fertőzésekkel, influenzával, vírusokkal szemben.
A mumio megismerése óta lehetséges az idegsejtek, a szívizom és más szövetek gyorsabb regenrációja. Igen hatásos a kemoterápiával együtt rákbetegek kezelésében. Az osztrák rákkutatással foglalkozó szakemberek is kipróbálták, és mint egy 80%-os javulást regisztráltak. ( Sajnos a rák típusának és kontrollcsoport méretének megjelölése nélkül)
Segít a környezetszennyezés okozta betegségek leküzdésében is. Növeli a máj méregtelenítő képességét, segíti a vérrög képződés okozta problémák leküzdésében.
A következő esetkben jelent tobábi segítséget: csonttörés, csontritkulás, reumatikus megbetegedések, ízületi gyulladás, asztma, belső vérzés, emésztőszervi fekély, aranyér, emésztési zavarok, töredezett gyenge haj és köröm, ekcéma és egyéb ásványi anyagok hiánya követkzetében keletkezett betegségek.

A mumio segíti a tápanyagok felszívódósát: a humin-sav reakcióba lép a nagy molekulasúlyú szervezes vegyületekkel, ezzel vízben oldahtóvá téve azokat. Megállapítoták hogy a mumio, zoo-melanikus savakat fontosabb humin-savakat és ásványi mikroelemet tartalmaz, melyek egyensúlyban tartják a szervezet élettani folyamatait.
Hosszú ideje használták Mongóliában, Tibetben, Indiában és Oroszországban, a hagyományos gyógyászat területén csakúgy, mint napjaink orvosi gyakorlatában.

A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak hegyk könnyének nevezett szer az élet legülönbözőbb területein kerül felhasználásra: általános immun-harmonizálónak, allergia ellen, szív- és érrendzseri panaszokra, magas vérnyomásra, szívelégtelenség esetén, fejfájásra, szédülésre, szemnyomás- emelkedésre, fulladásra, köhögésre, mandulagyulladásra, középfülgyulladsra, emésztőrendszeri panaszokra, gyomorfekélyre, vastagbélgyulladásra, felszívódási zavarokra, idült hányásra, hányingerre, fokozott és csökkent savteremelésre egyaránt, székrekedésre, aranyérre, máj- és epepanaszokra, epehólyag-gyulladásra, májchirózisra, vese- és hugyúti gyulladásokra, női bajokra, méhfibróma és mióma kezelésére, hüvelygyulladásra, folyásokra, arcüreg-gyulladásra, ízületi gyulladásra, bőrkiütésekre, gennyesedésre, égési sérülésre, fagyásra, csonttörésre, izomszakadásra, csont tbc-re, gombásodásra, idegi kimerültségre, vérszegényégre, illetve kóros elhízás esetén.
Ezenkívül cukorbetegsé, szívinfarktus és izomsorvadás és daganatos betegségek kezelésében alkalmazható. (Bár vannak gyógyult esetek rosszindulató daganatból, de nem lehet állítani, hogy a mumio ilyen esetekben gyógyulást hoz. Jelenlegi tudásunk szerint ilyen szer nincsen, így bárki ennek az ellenkezőjét állítja, azt fenntartással kell fogadnunk. Ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. Nagyban függ a paciens fizikumától, a daganat típusától, annak előrehaladottságától, és az egyéb kezelések sikerességétől. A kemoterápia kellemetlen mellékhatásait azonban mindenképp enyhíti.)
A termékenységet fokozza, a sperma minőséget javítja.

Külön tanulmányok szólnak a vérképzőrendszeri betegségek, a törések, a fekélyek, a sebek kezeléséről elért eredményekről. A sugárkezelés által okozott mellékhatásokat és az idegkimerüléses panaszokat is csökkenti a mumio.
Az indiai Goszal vezetésével végzett tanulmányok alapján agyi vérkeringést fokozó, memóriát javító hatásai  szintén bizonyítottak.
Mindezek alapján remélhetjük, hogy a további kíséretek eredményeképpen, a betegségek elleni küzdelemben új távlatok nyílnak a gyakorlati alkalmazás területén.


    KINCSES MUMIO  Forgalmazó:  Geomantika Bt (Cg. Szám: 12-06-004180/12) Budapest 1037 Folyóka utca 8.  Termék eredete: Mongólia Előállító: Armon H.H.K., Ulanbator  A termék ismert megnevezései: Mumio, Shilajit, Baragshun A termék besorolása: étrend kiegészítő készítmény  A termék egységnyi mennyiségre számított összetétel csökkenő mennyiségi sorrendben  (0,5g, 100%):

-  Kálium (K)
-  Kálcium (Ca)
-  Bór (B)
-  Magnézium (Mg)
-  Szilícium (Si)
-  Nátrium (Na)
-  Cink (Zn)
-  Vas (Fe)
-  Szelén (Se)
-  Mangán (Mn)
-  Cirkónium (Zr)
-  Ezüst (Ag)
-  Réz (Cu)
-  Aszparaginsav, Cisztein, Hidroxiprolin, Metionin Treonin, Izoleinin, Szerin, Leicin  Érzékszervi tulajdonságok: fekete színű bogyó, enyhén kesernyés, édeskés ízű, jellegzetesen fanyarkás illatú.

MUMIO felhasználási javaslatai felsorolásszerűen
 Fizikai kimerültség:
Vírus-, baktérium fertőzés
Sportteljesítmény fokozása
Csonttörések, sérülések
 Ideggyulladás
Légzőszervi megbetegedések
Emésztőrendszer  
 • kiszáradás, kimerültség,
  • izomfáradtság, görcsök esetén    
• Influenza, megfázás    
• Ételmérgezés    
• Baktérium fertőzés    
• Vírusos hepatitis  
• A teljesítmény javítása    
• Gyorsabb regenerálódás    
• Törött csont, sérült kötőszövet gyógyulásának gyorsítása    
• Csontritkulás megelőzése, gyenge csontok erősítése    
• Idegsejtek regenerálódásának elősegítése    
• Periférikus idegrendszer kezelése    
• Idegsejtek regenerálása    
• Gyulladás csökkemtése    
• Szezonális allergia    
• Felső és alsó légúti megbetegedések    
• Krónikus tüdőbetegségek, bronchitis, asztma  
• Máj méregtelenítése    
• Gyomor és bélrendszer betegségei      
• Emésztés javítása  
 Szív  Vese:
Vénás keringés
Vér, fehér vérsejtek, a vér hemoglobin tartalma
 • Szívkoszorúér-betegségek    
• Szívizomsejtek és idegsejtek regenerálása
Szaporodás szervei      
• Gyakori vizelés    
• Húgyúti fertőzések    
• Keringés javítása  
 • Visszerek állapotának javítása    
• Visszértágulásnál a duzzanat és fájdalom csökkentése    
• Hemoglobintartalom növelése    
• Megfelelő fehérvérsejt-szám biztosítása    
• Vér savtalanítása    
• Vér oxigénellátásának javítása    
• Termékenység növelése  
• Rendszertelen menstruáció    
• Nőgyógyászati fertőzések    
• Klimax tüneteinek enyhítése    
• Az embrió számára fontos anyagok biztosítása    
• Hormonális egyensúly megteremtése    
• Nemi szervek erősítése, működésük javítása  
 • Sugár és kemoterápia esetén a sejtek sértetlenségét biztosítja  
 • Javítja az alvás minőségét    
• Szabályozza a csecsemőmirigy és a pajzsmirigy működését    
• Szabályozza a gyomor mikróflóráját    
• Bármilyen fokú égési sérülés gyógyulását segíti    
• Enyhíti a levegő hirtelen hőmérséklet változásaival járó kellemetlen tüneteket    
• Kiküszöböli a légnyomás-ingadozás káros hatásait  
 • A szervezet fizikális és mentális segítője, ezzel megteremtve a hosszabb élet lehetőségét Kincses Mumio rendelés: +36208081809, rendelo@drdanima.hu

 Szedés: Első 10 nap 2, második 10 nap 2x 2, majd 2 a harmadik hó végéig. Egy hét szünet után megismételhető.

 További információk Danima doktornő weboldalán vagy Facebook oldalán
OÉTI notifikációs szám: 10358/2012


Forrás: drdanima.hu, Facebook

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -