Irta : Tom 2017. augusztus 19., szombat

A nők egyik leghatásosabb, legsokoldalúbb fegyvere a szépség és egészség terén a váltózuhany. Megnéztük, mennyi áldásos hatása van ennek az egyszerű, mégis nagyszerű műveletnek, amit persze férfiak ugyanúgy használhatnak. Nekik is kitűnő segítség lehet.

Akadnak nők, aki kellemetlennek érzik, de olyanok valószínűleg kevesen, akik ne ismernék el a váltózuhany pezsdítő hatását. Ennél azonban jóval több előnye van a zuhany alatti „miniwellnessnek”, lássuk, melyek ezek.

Több ez, mint egy finom, illatos tusfürdővel, vagy akár egy természetes luffaszivaccsal kombinált tisztálkodás, itt ugyanis a hideg-meleg vízsugár váltott alkalmazásával méregtelenítjük a bőrt, ezáltal pedig serkentjük a nyirokrendszer működését, elősegítjük a salakanyagok távozását.



Elsősorban a bőr karbantartására, a bőr feszesítésére szokták nők milliói alkalmazni nap mint nap a zuhany alatt, nem véletlen az sem, hogy a narancsbőr elleni egyik leghatásosabb házi fegyverként tartják számon. Ha kitartóak vagyunk, és nem adjuk fel egy nap után a váltott hőmérsékletű vízzel történő zuhanyozást, észrevehetően simább, kontúrosabb lesz a bőrünk, de már egészen rövid időn belül is észlelhetjük előnyeit.

A váltózuhany ugyanis érezhetően hidratáltabbá teszi a bőrt, kevésbé izzadunk majd tőle, és a vérkeringésünket is élénkíti, így akár egy néhány perces, pezsdítő vízi szeánsz alatt is erőre kapunk, bármilyen fárasztó vagy meleg nyári nap álljon is mögöttünk.

A köztudottan élénkítő, az ellenálló képességet javító zuhany kitűnő segítség visszereseknek is, de emellett hivatásos sportolóknak is ajánlják, mégpedig edzés utáni „levezetésként”, valamint izomgörcs és fájdalom esetén.

Jó tanácsok a váltózuhanyhoz!


  • Szavazzunk mobil zuhanyrózsára, így célirányosan tudjuk bevetni, és a vízsugarat magunk szabályozhatjuk.
  • Mindig meleg vagy langyos vízzel indítsuk, maximum 38 Celsius-fokos legyen!
  • 3 percig folyassuk a bőrünkre mintegy fél araszról, lehetőleg úgy, hogy egyenletes vízköpenyt képezzen rajtunk.
  • A hideg víz körülbelül 10-15 Celsius-fokos legyen, a zuhanyrózsával pedig a szív irányába, lentről fölfelé haladjunk!
  • A váltózuhany utolsó fázisa hideg legyen, amit egy alapos, törülközős átdörzsöléssel zárjunk!


Forrás: nlcafe.hu

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -