Irta : Tom 2014. január 21., kedd

Dr. Joe Dispenza azt állítja, hogy minden alkalommal, amikor valami újat tanulunk, több százezer neuronunk megváltozik, ami befolyásolja fizikai testünk állapotát.


Dr. Dispenza világszerte ismert az elme és az anyag kapcsolatáról szóló eredeti elmélete miatt. A tudós valódi hírnevét első neves dokumentumfilmjével 2004-ben szerezte. Kutatásai segítették közzétenni a tudat rendkívüli lehetőségeit, és azt a képességét, hogy szinaptikus kapcsolatokat hoz létre az erős koncentráció.


Képzeljük csak el: minden új érzés, elképzelés vagy érzelmi élmény egy elkerülhetetlen, új kapcsolatot eredményez a csaknem 100 milliárd agysejtünk között.

De hogy valóban létrejöjjön a változás, koncentrálni kell a feltételes reflex megerősítésére. Ha rövid idő alatt újból sor kerül egy ilyen élményre, a kapcsolat megerősödik. Ha a kísérlet nem ismétlődik sokáig, a kapcsolat gyengébb lesz, vagy teljesen eltűnik.

A tudomány úgy tekint az agyra, mint valami statikus és fix dologra, de valójában van egy erős képessége a változásra. A legújabb idegtudomány tanulmányok azt mutatták, hogy minden testi tapasztalat gondolkodásunk szervére (fáradtság, félelem, öröm, hideg) úgy hat, hogy megváltoztatja az agyunkat.

"Mi van akkor, ha a gondolkodás által a belső alkímiánkat a normálistól eltérő állapotba hozzuk olyan gyakran, hogy a szervezet önszabályozó rendszere végül úgy ítéli meg, hogy ez az abnormális állapot valójában normális?" - Kérdezi Dr. Dispenza 2007-ben megjelent könyvében.

Dispenza ragaszkodik ahhoz, hogy az agy nem képes különbéget tenni a fizikai érzés és egy érzelmi élmény között. Így, amikor az elménk elsősorban negatív gondolatokra fókuszál, a "szürkeállományt" könnyen meg lehet téveszteni, és a testet egy fájdalmas állapotba lehet hozni.

Dispenza álláspontját egy kísérlet segítségével igazolja, melynek során önkéntesek gyűrűs ujját egy rugalmas eszközzel nyomták napi egy órát, négy héten keresztül. A kísérlet után az ujjuk 30 százalékkal lett erősebb. Ugyanezen időben egy másik önkéntes csoportnak el kellett képzelnie, hogy azonos módon nyomják az ujjukat, de valójában nem látták, vagy érintették az eszközt. Négy héttel később az ujjuk 22 százalékkal erősödött!

Évek óta tanulmányozzák a tudósok, hogy milyen módon irányítja a tudat az anyagot: a placebo hatástól (amikor valaki elkezdi magát jobban érezni, miután állítólag gyógyszert kapott) a Tummo gyakorlatig (A tibeti buddhizmus gyakorlata, amikor gyakorlója a nulla fok alatti hőmérsékleten meditál, és közben izzad). A gyakorlat ilyen hatása a fizikai állapotra csak egy melléktermék, ami úgy tűnik, hogy az idegsejtek közötti kémiai reakciók eredménye.

Dr. Dispenza kutatását egy kezdődő krízis szakította félbe. Amikor kerékpározott, egy autó elütötte. Hogy visszaszerezze járóképességét, át kellett mennie egy olyan eljáráson, ami krónikus fájdalmat okozhat egész életére.

Dispenza úgy döntött, hogy kihívás elé állítja a tudományt, és kijuttatja magát ebből a helyzetből a gondolatai erejével, és működött. Kilenc hónappal később Dispenza képes volt járni. A sikertől megihletve úgy döntött, hogy az életét az elme-test kapcsolat vizsgálatának szenteli.

Eltökélt volt abban, hogy vizsgálja a tudat hatalmát a test kezelésében, ezért Dr. Dispenza számtalan embert kérdezett meg, akik megtapasztalták az úgynevezett "spontán javulást". Ezek az emberek súlyos betegségekben szenvedtek, akik úgy döntöttek, hogy figyelmen kívül hagyják a hagyományos kezelést, mivel sohasem épültek fel teljesen. Dispenza arra a következtetésre jutott, hogy ezek az emberek rendelkeztek azzal a megértéssel, hogy a gondolataik meghatározák az egészségi állapotukat. Amikor a gondolataik megváltoztatására összpontosítottak, betegségük hihetetlen módon eltűnt.

Függetlenül attól a ténytől, hogy Dispenzanak sikerült bizonyítania a gondolatok képességét a fizikai állapot megváltoztatásában, sokan mégis szkeptikusak maradtak az ötletével kapcsolatban. Elmélete, az "ember saját valóságába vetett hite" úgy tűnik, mintha közelebb állna az áltudományhoz, mivel nem hangzik túl tudományosnak.

Talán a tudomány még nem áll készen annak felismerésére, hogy a fizikai állapotot meg lehet változtatni a tudat erejének segítségével, Dr. Dispenza amellett érvel, hogy valójában ez történik.

"Nem várom el, hogy a tudomány lehetővé teszi számunkra, hogy tovább menjünk, mert ha így tennénk, ez egyfajta vallásba fordulna. Meg kell maradnunk "kívülállóknak", és valami természetfelettit tennünk. Amikor már teljes mértékben bízunk a képességeinkben, akkor létrehozhatunk egy új tudományt." - mondja Dispenza.




Könyvajánló


Engedd el önmagad ... és válj új emberré!
Joe Dispenza

Kiadó: ÉDESVÍZ KIADÓ
Oldalak száma: 340
ISBN: 9789635291434
Nyelv: MAGYAR
Kiadás éve: 2012
http://konyvnezo.blogspot.hu/2014/01/engedd-el-onmagad-es-valj-uj-emberre.html

Ezt a könyvet a szenvedély hívta életre - azon őszinte törekvésem, hogy mindenki megérthesse: mindenünk megvan ahhoz, hogy jelentős változásokat érjünk el az életben. Olyan korban élünk, amikor nemcsak "tudni" akarunk, hanem ismerni akarjuk a "hogyant" is. Hogyan alkalmazzuk és szabjuk személyre a legújabb tudományos eredményeket és az évezredes bölcsességeket, hogy sikeresebb, gazdagabb életet élhessünk? Úgy tűnik, az emberi természethez hozzátartozik, hogy addig halogatjuk a változtatást, amíg a dolgok igazán rosszra fordulnak. Megvárjuk, amíg bekövetkezik a krízis, a trauma, a veszteség, a betegség és a tragédia, és csak akkor kezdünk elgondolkodni azon, hogy kik vagyunk, mit csinálunk, hogyan élünk, mit érzünk, hiszünk vagy tudunk, mert valódi változást szeretnénk elérni. De miért várnánk addig? Tanulhatunk és változhatunk fájdalomban és szenvedésben, de fejlődhetünk az öröm és az inspiráció állapotában is. Arra biztatlak tehát, hogy bátran kísérletezz bármivel, amit ebből a könyvből tanulsz, és figyeld meg tárgyilagosan az eredményeket. Ezen azt értem, hogy ha veszed a fáradságot, és megváltoztatod gondolataid és érzéseid belső világát, akkor a külső környezeted elkezd visszajelzéseket adni, hogy megmutassa: az elméd hatást gyakorolt "külső" világodra. Ha sikerül nyitottan befogadnod az igazságot, és el tudod engedni azokat a berögzült meggyőződéseidet, amelyekkel a megszokott módon alakítod a valóságodat, erőfeszítéseid gyümölcsözőek lesznek. Én ezt kívánom neked. - (Joe Dispenza)

Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -