Irta : Tom 2014. március 21., péntek

celestial1
2014. Március – A Megértés elindító energiái
A hónap mantrája:
MEGÉRTÉS EREJE FELSZABADÍT ENGEM
LETESZEM MAGAMRÓL A FELESLEGES TERHET!

Március a Felismerések és Megértések hónapja. Úgy is mondhatnám ebben az időszakban sok kérdés kapcsán bennünk „leesik a tantusz”!
Éppen ezért most nem az álmodozás, vagy a szobádban történő elképzelés gondolati energiája az, amire szükséged van, hanem az, hogy megéld mindezt.Indulj el, lépj ki a szobából, az önmagad köré épített akadályok mögül, és ÉLJ! A passzív jelenlétet váltsa fel most benned az aktív részvétel. Ne csak nézd az életedet, de legyél benne te a főszereplő. A figyelem energiája a felismeréssel karöltve csak akkor tud segíteni, ha meg is cselekszed azt, amire felhívták a figyelmedet.
Itt az idő, hogy nyitott legyél többféle elképzelésre, lényed sokoldalúságára.

Nagyon sok érzelmi és gondolati mag indult csírázásra bennünk az elmúlt hónapok, évek folyamán. Ezek a magok most elkezdik apró fejüket kidugni az eddig mozdulatlannak hitt statikus állapotból, és a dinamizmus megnyilvánító, láthatóan gyarapodó állapotát választják.
Ez nem azt jelenti, hogy eddig nem történt bennünk semmi, dehogynem, csak nem volt látható. A felszín alatt, csöndesen, észrevehetetlenül és türelmesen fejlődött valami.
Ősszel, mikor a mag lehull a földre, nem indul azonnal csírázásnak. Megvárja, míg beteríti az avar könnyű rozsdaszínű takarója, majd a hó védelmező fehér dunyhája. Bevackolja magát az anyaföldbe, várakozik és közben benne egy csodálatos érési folyamat indul be. A Mag erőt gyűjt ahhoz, hogy a megnyilvánulatlanból a megnyilvánultba léphessen. Hogy a virág, bokor vagy fa képe, melyet az az apró mag rejt, megmutathassa magát a fizikai valóságában.
Miközben erre készül, mag állapotában mag-ához veszi Földanya szeretetét, az elemek esszenciáját, és beépíti azok erejét a növekedésbe. Majd mikor itt az idő, és belül érzi a késztetést (felismeri és megérti a megnyilvánulás szükségét), növekedésnek indul és utat tör, kibújik, megnyilvánul, életre kel.
Ez bennünk is időről-időre megtörténik. Minden évben együtt élünk a természet ciklusaival, a bolygók mozgásával, az Univerzum folyamataival. Bennünk is időről időre kibukkan valami, ami növekszik, virágot bont, gyümölcsöt hoz és magot érlel. Ez lehet egy elképzelés, melyet megvalósítva learatjuk munkánk gyümölcsét, lehet egy támogató erő, mellyel magunknak és másoknak örömet szerzünk, vagy „csak” egy tudatosodással járó felismerés, mely által megváltozik az életünk.
Mindezt azért, hogy egy újabb ciklusban már egy magasabb szintű valóságban élhessük meg ugyanezt a tapasztalatok és bölcsességek levonásával.
Az intuitív érzések és gondolatok cselekvésre váltásának ideje ez. Nagyon kedvező időszakba lépünk. Az Univerzum, a bolygók erői és a természet megújuló energiái is mind segítenek ebben. Neked csak az elhatározásra és az első lépések megtételére van szükséged, de ezt csak te teheted meg magadért. A gondviselés csak ezután nyújthatja neked a karját, hogy tovább segítsen az úton.

Az utat viszont a saját igazságaid szerint találod meg. De mi is az igazság?
Az isteni Rend alapja, az abszolút igazság az, mely minden időtől, tértől, szereplőtől függetlenül valós és mindenki számára igaz és jó.
Ebbe tartozóan mindenkinek ott van a saját igazságrendszere, a világa által valóságnak hitt, tapasztalt, elfogadott dolgok. Ezek egy hitnek, vagy igazságnak nevezett gondolati és érzelmi energiával alátámasztott meggyőződésrendszert alkotnak. Ezek vezetnek bennünket a tudatalattin keresztül a cselekvésben.
De akkor hogyan tudom meg, mi irányít valójában?
Úgy, hogy feltárod ezen rendszernek a pilléreit, a gondolataid és érzéseid által.
A tanítványaimnak azt szoktam javasolni, hogy vezessenek egy kis füzetet, mely az igazságaim, vagy igazságrendszerem címet viseli.
Ebbe írják fel az egyik oldalra a kérdést, a másikra a választ, ami jelenlegi helyzetükben foglalkoztatja, vezeti őket.
 Igazság
Pl. (az eddig tapasztalt leggyakoribb kérdések alapján írtam le a példákat):

Melyik a leginkább foglalkoztató gondolat mostanság?                Megteremteni az anyagi biztonságot.
Melyik a leggyakrabban felbukkanó
érzelmem(eim) mostanság?                                                       A bizonytalanság… Az izgatottság…
Mi a legfontosabb célom most az életemben?                             Az, hogy boldog családom, párkapcsolatom legyen.
Mit érzek támogató erő(k)nek bennem?                                      Az eltökéltségemet, az akaratomat.
Mit érzek hátráltató erő(k)nek bennem?                                      A félelmeimet, kishitűségemet.
Mit vagyok hajlandó megtenni magamért és a céljaimért?           Jobban odafigyelni a belső hangra.
Mi az, ami eltántoríthat engem?                                                 A csalódás.
Mi az a legfontosabb igazság most számomra, ami
a leginkább elfogadható az életemben?                                Az élet nehéz. / Mindenért meg kell dolgozni. / A szeretet a kulcsa mindennek.

Stb.
A példából is látható, mik mentén halad most nagyon sok ember vezérlése… ez nem biztos, hogy a tiéd is, de hogy mi az, neked kell kiderítened.

Ahhoz, hogy felismerd saját igazságaidat, melyek most tudatalatti kényszerként vezetnek az életedben, őszintének kell lenned saját magadhoz. Csak így tudhatod meg, miért halad az életed egy adott irányba (a számodra legfontosabb cél felé, de félelmeid által befolyásolva). Hiába akarsz karriert csinálni, ha tudat alatt a család a fő célod.
Ezért kapunk most égi segítséget ebben a hónapban, hogy kiderüljenek a belső igazságok, felszínre kerüljenek a rejtett szándékok. Fellebben a fátyol, és még az is lehet, hogy rádöbbensz: Nahát, eddig teljesen más irányban mentem, mint ami jó nekem.
Most ideje felismerni és új igazságokat megfogalmazni.
Ugyancsak szoktam ennek kapcsán javasolni a tanítványoknak, hogy időnként nézzék át az igazsággyűjteményüket és korrigálják, ha a tapasztalataik által már másképp látják. Hiszen ha boldog családban élsz, már más cél felé indulsz el… talán az Önmegvalósítás útján. Ez alapján már más érzések és gondolatok foglalkoztatnak. Más igazságok erősítenek vagy hátráltatnak téged.
Érdemes félévente (rövidtávú célok kijelölésénél 3 havonta) ellenőrizni az igazságfüzetünket. Újra olvasni, átgondolni, tudatosítani, felismerni és igény szerint módosítani.
Saját igazságaink ismerete segít, hogy tudatosan haladjunk utunkon a cselekvések által. Korrigáljuk a hibákat, félreértéseket felismeréssel és megbocsátással, valamint, hogy megerősíthessük a jót szeretettel.
Ebben a hónap érzelmi hangolása és érzelemtestünk újabb frekvenciatartányának megtisztítása segít bennünket. A frekvenciatartomány életünk alapvető céljának, a boldogság elérésének és megtartásának tartományiban dolgozik velünk. Mindannyian a boldogságot megélni születünk a Földre, és bár alapvetően emberként mindannyian máshogy gondolkodhatunk a boldogság fogalmáról, ennek az erőnek egyetlen forrása van: az ÉLET!
Az Élet megélése maga az isteni boldogság.
 a tükör

Március érzelmi tisztításának energia-kapcsolatai:
Öröm és bánat
Pozitív és negatív érzelmeink tisztázásának hónapja. Akkor és most érzéseinek felismerése, a bennünk maradt kétségek, bosszúságok, hibáztatások megértése és meggyógyítása, hogy visszatérhessünk alapvető boldogságunk állapotába, a megelégedettségbe. Most a tisztázások, átértékelések, más nézőpontok megértésének időszaka van. Használnunk kell érzelmi intelligenciánkat és kreativitásunkat.
A legjobban működő érzelemtisztító gyakorlat a belehelyezkedés. Ilyenkor a másik szemszögébe lépve látjuk ugyanazt a dolgot, így megértjük az ő igazságát is. Ha tisztában vagyunk a sok igazság különböző indítékával és szemléletmódjával, könnyebben megtaláljuk mindegyikben a közös nevezőt.
Segítő, tisztázó kérdések: Mikor ezeket átélted, milyen szemszögből nézted? Mi okozta benned ezeket az érzelmeket? Mihez, vagy kihez ragaszkodsz még ezzel kapcsolatban? Fel tudod-e idézni a teljes helyzetet vagy csak a saját érzelmeid érdekelnek? Bele tudsz-e helyezkedni mások látásmódjába, hogy megértsd az ő szempontjaikat is? Melyik a komfortzónád? Mihez nyúlsz, ha bizonytalan vagy?
Csodás felismerést mindenkinek!
 együttes egyensúly
A hónap fontosabb energiái(hetekben, de a hónap folyamán újabb információkkal töltöm majd fel):
Márciusban olyan mágikus energiák (célzottan irányított átalakító erők) dolgoznak, melyek az önmagunkkal, más emberekkel vagy embercsoportokkal való kapcsolatainkat hivatottak tisztítani és alakítani. Mikor emberként kapcsolatba kerülünk másokkal egy láthatatlan fényszál alakul ki az energiaterek között. Attól függően, hogy cselekedeti, érzelmi vagy gondolati erő és feladat köt össze minket, kapcsolódunk egymáshoz ezekkel az éteri kötelékekkel. Ezek nem jelentenek rosszat, hiszen információ áramlik rajtuk (olyanok mint az adatkábelekJ), csak sokszor elfelejtjük lezárni a kapcsolatot, befejezni egy beszélgetést, betartani egy ígéretet stb. és ilyenkor ezek a szálak nem kötődnek le maguktól a közös dolgok elvégeztével. Ilyenkor sokszor érezzük fáradtnak magunkat, mert a le nem zárt események (kapcsolatok) energiát vonnak el tőlünk. Tudatosítanunk kell ezeket a kapcsolati energiákat és szeretettel lezárva őket, le kell választanunk magunkról a kötöttséget.
Ennek megsegítésére a hónap mágikus napjain (melyek legtöbbször a hónap számával megegyezőek), ezeket a lekötést segítő erőket érezhetjük dolgozni magunkon.
Mágikus napok: Március 3. hétfő; Március 12. szerda; Március 21. péntek; Március 30. vasárnap.
Ezeken a napokon érdemes végiggondolni a még lezáratlan ügyeinket, kapcsolatainkat és tudatosítani a feladatokat. Ehhez kapunk energetikai és fizikai segítséget is.

Március 1. hete – Március 1. Újhold energiája nyitja meg a hónapot. Ez új lehetőség, új kezdet, amolyan tiszta lap. Bár csak két napból áll a hét (a hónapot nézve), mégis meghatározó és jelentékeny dolgokat indít el bennünk. Ezen a két napon egyfajta belső kapu áll nyitva vágyaink, álmaink meglátásához. Nézz bele bátran önmagadba, hogy lásd, mik azok a valódi értékek, melyek mentén haladsz/érdemes haladnod.
Minden újholdkor energiáink letisztultan állnak az érkező beavató és alakító hatások előtt.
Ekkor energiarendszerünk olyan csúcsponti állapotban van, amikor képes magába fogadni és ugyanakkor magából átadni a szükséges energiákat. Ebben az állapotban sokkal könnyebben kezdünk neki bármilyen átalakulásnak, mert az emberi tudat ilyenkor sokkal fogékonyabb. Az újhold kitágítja tudati tereink horizontját, ezzel befogadóvá tesz minket mindenre, minden új-ra. A leáradó és beállító erők ekkor kezdik el munkájukat fizikai síkon is, hiszen először szellemi és lelki tereinket hangolják. Ha tudatos befogadók vagyunk, fizikailag is érezhető változásokat tapasztalhatunk.

Március 2. hete –  A bennünk dolgozó energiák egyensúlya, vagy diszharmóniája mutatkozik meg előttünk. Az Élet kereke mindenkiben működik és halad, mert az általunk teremtett érzelmi és gondolati erők hajtják előre. Az elakadás oka sokszor az egyensúlytalanság és a blokkok, a bennünk működő gondolati, érzelmi és akarati erők ütközése. Ennek letisztázására, most a hét első napján már egy segítő erő érkezik, mely elsősorban akarati energiánk által vezérelt kötöttségeinket tisztázza.
Március 3. – Ez a nap, a hónap első mágikus napja. A segítő erők feltérképezik energiaterünk egyensúlyát/egyensúlytalanságát és elkezdik lebontani a felesleges kapcsolódásokat. Sok helyen a testünkön, a testünkben furcsa, csipkedés-szerű érzetek lehetnek. Ezek jelzik a lekapcsolódó kötöttségek helyét.
Figyeljünk oda arra a területre, hogy tudatosíthassuk, mi az, ami elhagy most bennünket. Akár egy helyzet, egy személy is felbukkanhat a gondolatainkban, akivel ez kapcsolatos volt.

Március 3. hete – A kommunikáció hete. Ezen a héten a szómágia erejével, hangunk rezgései által dolgozik rajtunk az Univerzum. Ebben az időszakban sok mindent tisztáznunk kell, a beszélgetésekre mindig szánjunk időt, és figyeljük saját magunkat beszéd közben, mert Isten nagyon sokszor a másokhoz intézett szavainkon át szól hozzánk.
Március 12. – A hónap második mágikus napja. Erői az általunk kimondott ígéretek, fogadalmak kapcsolati energiáit vizsgálják. Álomban, érzésekben elénk tárják a lezáratlan dolgainkat. Lehet, hogy imában kimondatnak velünk olyan dolgokat, melyeket már régóta halogatunk kijelenteni.
Érdemes ma elmondani a feloldás invokációt:
A hét utolsó napja 16-a, Telehold energiába avat be bennünket. Érdemes újra Holdszertartást végezni.
Holdtöltekor érjük el a felvevőképességünk csúcsát, de szervezetünk gyakran reagál idegességgel erre az időszakra a fokozott Holderő leáradás miatt. Lelkünk ekkor nagyon nyitottan válaszol mindenre. Felszínre jöhetnek elnyomott érzések, gondolatok, melyek megszabadulásra várnak. Ez a nap így a kiürülés napja is. Ezért érdemes minden olyant elengedni magunkból, ami feszültséget, zavart, gátat okoz. Egyszerűen ismerjük fel mi az a dolog/dolgok, ami zavar minket. Szívünk jelzőrendszere segít nekünk ebben. Majd kérjük meg Holdanyát vegye el tőlünk és változtassa át, majd gondolatban „postázzuk” el neki mindezt. Ne feledjünk köszönetet mondani neki.

 Mihály1
Március 4. hete – Az érzelmi tisztázások, felismerések és megértések időszaka. Sokszor bizonyítandó sokoldalúságunkat, belekezdünk számtalan dologba, melyekhez érzelmi szálak kapcsolnak, majd félbehagyjuk azokat. Ilyenkor egységes energiánk szétforgácsolódik és úgy érezzük „darabokra hullunk”. Ilyenkor el kell vágnunk a felesleges érzelmi, akarati szálakat és energiáinkat harmóniába kell rendeznünk.
Mihály arkangyal nagy segítségünkre van ezen szálak kioldásában. Az Ő kezében lángoló Igazság Pallosa egyetlen suhintással képes ezeket a feleslegessé vált szálakat levágni rólunk.
Itt találod ennek gyakorlatát:
Március 21. – A hónap harmadik mágikus napja, ugyanakkor a tavaszi napforduló ünnepe. Erről a napról tudni kell, hogy ilyenkor mindig kinyílik egy égi kapu, mely valamit elindít bennünk…
Az életünk új szakaszát nyitja ki bennünk ez a Kapu. Békés megelégedettség indul el benső lényegünkből, hogy megérintse emberi mivoltunkat. Ez a béke szellemünk bölcsessége, ami erőteljesen tör a felszínre. Ez a bölcsesség megláttatja velünk teremtő erőnket és felelősségünket. Ugyanakkor az Univerzum és a Föld energiaterében is erőteljes hatások érvényesülnek. A Nap energetikai központjában is hangolás történik, és egy újabb frekvenciasáv aktiválódik, mely a Naptevékenység változásához vezet. A Kapu ami ma nyílik felettünk, a szellemi Fény újabb tartományait engedi az emberi tudatosság dimenzióiba. Ezért ma imáink a nyitott Kapun keresztül egyenesen a szellemi Fénybe, Isten színe elé kerülnek. Engedjük ma vezetni magunkat szellemünk által és reggel kérjük meg Felsőbb Énünket tudatosságunk kinyitására. Ma különösen figyeljünk, hogy minden kimondott szavunkat töltsük meg a Szeretet Fényével.

Március 5. hete – A gondolati képek felismerése, a teremtés tudatos irányításának visszavétele. Minden bennünk felbukkanó gondolati kép a megvalósulás felé törekszik az érzelmek és az akarati erő csatornáján át a fizikai megvalósulásba. Tisztaságuk az elindító gondolat fényességén is múlik. Megvalósulásuk pedig az akarati és cselekvő szándékon is.
A most velünk dolgozó mesteri és angyali erők, a hozzánk kapcsolódott, de meg nem valósult gondolati képek lekötésében segítenek, amiket lufik módjára húzunk magunk után... ha hajlandóak vagyunk felismerni ezeket, és eldönteni szükségünk van-e rájuk, akkor könnyebben elengedhetjük őket.
Az ötödik hét vége, március 30-a újabb lehetőséget ad a tisztázásra, a lezárásra és az új igazságokkal való munkára, hiszen a hónap második Újholdja köszönt ránk és a hónap utolsó mágikus napja is. Amit eddig tudatosítottunk és megértettünk, már egy új igazságrendszer részeként segít minket tovább utunkon.

A hónap utolsó napja 31-e, már egy új hét kezdete, Április bevezetője (előszobája). Ezen a napon erőteljes stabilizáló, legyökereztető erők érkeznek, hogy a bennünk lezajlott változások beépülhessenek. Ma mindenképpen végezzünk leföldelő és hálát adó gyakorlatokat.

Áldott megértést az új igazságok felfedezésében!

Áldással:
Pusztai Orsolya

Forrás: Kristálycsakra

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -