Irta : Tom 2014. március 18., kedd

Az amerikai University of Kentucky-ban lefolytatott kutatás szerint a leukémiás ráksejtek szőlőmag kivonat hatására sejt-öngyilkosságot, úgynevezett ” apoptózist” követtek el.

Ezekben a laboratóriumi vizsgálatokban, a leukémiás sejtek 76%-a öngyilkosságot követett el 24 órán belül, köszönhetően annak, hogy a szőlőmag kivonat aktiválja a JNK nevű fehérjét, amely szabályozza az apoptózist.

Egy egészséges emberben, a rákos sejtek apoptózisa normális, egészséges folyamat. Minden élőlényben keletkeznek rákos sejtek. Több száz vagy akár több ezer “mikrotumor” is lehet minden emberi lényben, de az egészséges szervezetben a rákos sejtek elpusztítják magukat amint rájönnek, hogy hibásak. Ez a folyamat azonban megköveteli az egészséges sejtkommunikációt, ami függ a rendelkezésre álló megfelelő tápanyag, ásványianyag és fehérjék egyensúlyától.

A szőlőmag felgyorsítja ezt a felismerési folyamatot a rákos sejtekben, ezzel pedig az apoptózist.

Fontos megjegyezni, hogy ez utóbbi vizsgálatot laborban és nem embereken végezték el, így a következtetéseket nem feltétlenül lehet közvetlenül lefordítani úgy, minthogy a “szőlőmag kivonat gyógyítja a rákot”.

Azonban teljesen meggyőző az a jelenség, ahogy a szőlőmagban talált egyedülálló fitokémiai molekulák elszállítódnak a leukémiás sejtekhez és fontos szerepet játszanak a rákos sejtek önpusztításában, ezáltal védve az egész szervezetet.

Ha az eredményeket, amelyeket a University of Kentucky laboratóriumában kaptak, reprodukálni lehet az emberben, a szőlőmag kivonat az egyik legerősebb természetes rákölő szer lehet.

A szőlőmag kivonat rendkívül hatékony volt rákos sejtek elpusztításában számos különböző típusú rák esetén, beleértve a mell, prosztata, tüdő-, bőr-bél és gyomorrákot.

EGYÜNK TÖBB SZŐLŐT?

Kérdezem én: “Miért ne?”

Ellentétben a toxikus kemoterápiával, a szőlőevés semmiféle negatív mellékhatásokkal nem jár. Ugyanakkor, a szőlő számos más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, a fiatalon tartó rezervatrol, vitaminok és különféle védő fitotápanyagok kiváló forrása, és remek antioxidáns. Edzés során csökkenti az oxidativ stresszt, ezáltal növelve az állóképességet.

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -