Irta : Tom 2014. december 27., szombat

Egyenlőre még nagyon kevesen ismerik, pedig remek méregtelenítő és kiválóan tisztítja, rendben tartja az emésztőrendszert! Teheted ételekbe, ihatod vízzel reggel éhgyomorra, a felhasználásának csak a kreativitásod húz határt! És, hogy mi is ez a szer? Nem más, mint a Psyllium Husk, vagyis az útifű maghéj.

Miért is fontos az emésztőrendszer rendszeres karbantartása, tehermentesítése?

A szervezet egészséges működéséhez szükséges vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, szénhidrátok, rostok, a zsír és a víz. A mai felgyorsult világban a legtöbb étel, amit elfogyasztunk sajnos szénhidrátokban és zsírban bővelkedik, emellett a sok hús és tejtermék fogyasztása miatt a fehérje-bevitel is túllő az optimális mennyiségen! Ezeknek a feldolgozása eléggé leterheli a beleket, és mivel sajnos rostokat keveset fogyasztunk, meg is rekednek a belekben. Ez mit is jelent? Elsősorban a kevés rost és víz bevitel miatt székrekedés, puffadás léphet fel. De a pattanásos bőr, a súlygyarapodás is a mellékhatása. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg gomba és baci tud letapadni a bélfalakra, amik miatt szintén lehet lassabb az anyagcsere, de lassítják, rosszabb esetben teljesen meg is gátolják a felszívódást a bélfalakon keresztül (pl. a vitaminokét)! Ezek kiküszöbölésében segíthet neked az útifű maghéj!


Először is ki kell jelentenünk, hogy nem egyezik a lándzsás útifűvel! Tehát meghűlések ellen teljesen hasztalan! Az útifű kis magjai a magburokban, a vékony héjban rejtőznek: 1000 db mag súlya kb. 2 gramm! Nyálkaanyagának mennyisége elérheti a 30%-ot. Többek közt ennek köszönheti erőteljes tisztító hatását. A mag továbbá tartalmaz fehérjéket, lipideket, aukubint és szterolokat.
Hogyan is tud rajtunk segíteni? 85% nem felszívódó élelmi rost, és a folyadékfelszívó képessége is óriási! A térfogatát akár tízszeresére is képes megnövelni!  A folyadékkal a gyomorba jutva egyfajta zselés anyag képződik, ez nyugtatja a nyálkahártyát és nem szívódik fel, hanem az egész bélrendszeren végig vándorol! Hatása egy üvegmosó keféhez hasonlít, hiszen minden lerakódott salakanyagot kipucol a bélredőkből, úgy, hogy kíméli a bélbolyhokat!  Hasmenés esetén is hatásos lehet, hiszen a bélben található felesleges folyadékmennyiséget is magába szívja! Székrekedés esetén a magába szívott folyadékkal lágyítja a székletet! Ráadásul a bélmozgást is segíti a bélfalra gyakorolt nyomás miatt, így segít visszaállítani a bélrendszer egészséges perisztaltikáját!
TEHÁT: nem okoz hasmenést, székrekedést, hanem segít az optimális állapot eléréséhez, megtartásához! Segítségedre lehet még a koleszterin szinted csökkentésében is! Ugye, hogy valódi csodaszer?

Hogyan használd?

Fontos, hogy kellő mennyiségű folyadékot fogyassz mellé! Reggel és este étkezés előtt 20-30 perccel érdemes fogyasztani! 2 teáskanálnyi magot 1-2 dl folyadékkal vagy natúr joghurttal elkeverni és azonnal meginni, hogy a zselés állagot a gyomorban vegye fel!

Figyelem! Két év alatti gyermekek, illetve várandós, szoptató nők számára az útifű használata nem javallott!


Forrás: http://peakshop.hu/
Kalóz Enikő

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -