Irta : Tom 2015. március 27., péntek

Rögtön az elején leszögezem: van! Ez nem sci-fi regény,ez a valóság. Mindjárt te is megérted.
Nem kell ahhoz közgazdásznak lenned,hogy lásd,a jelenlegi monetáris,kapitalista rendszerrel valami nagyon nem stimmel,hiszen mindenhonnan egy szót hallani: válság.
Miért? Nos leegyszerűsítve azért,mert társadalmunk jelenleg a fogyasztásra épül. Folyamatosan vásárolnunk kell,hogy a pénz és a gazdaság működőképes maradhasson. Ha nem tennénk,az egész rendszer összedölne,akár egy kártyavár. És ha így haladunk,hamarosan össze is fog,mert a termelést nem lehet a végleteken túlig fokozni.

Hihetetlen korban élünk, napról napra növekszik annak esélye, hogy a hagyományos gazdasági és üzleti modellek széles körben működésképtelenné válnak. A technológiai ugrások, melyeknek szemtanúi vagyunk, egész egyszerűen meghökkentők, a trend egyik legjobb példája a friss „Maker Economy /Sharing Economy” teóriája. A termelésben és disztribúcióban bekövetkező alapvető változások jelentős következményekkel járhatnak az emberi civilizáció valamennyi aspektusát illetően. Éppen ezért a piackutatásnak is illik odafigyelnie rá!



Mint a fentebbi példa is mutatja,vannak emberek,akik azon dolgoznak,hogy a Föld egy élhetőbb,emberségesebb hely legyen és ne csak maroknyi érdekcsoportok rendelkezzenek a javak felett. Elég csak megemlítenem a Zeitgeist mozgalmat vagy annak testvérprojektjét,a Venus-t,amelyet Jacque Fresco álmodott meg és amely talán a legismertebb alternatívák egyike.
Látszik tehát,hogy változásokra van szükség,hogy a jelenlegi irány tarthatatlan. Immár azonban magyar megoldás is van a tarsolyunkban,a neve: Envienta.

Mi ez az Envienta?

Öt barát összeült és kigondoltak valami újat. Nem csak irányt mutatnak,de megoldást is kínálnak több területet ötvözve. Ha nagyon definiálni kéne a projektet,megoldáscsomagnak nevezhetnénk,azonban erről többről szól. Ismeretterjesztéstől,tudatemelésről és tájékoztatásról. Hiszen amíg a szélesebb körök nem értik meg,hogy mi miért van és mit szeretne az Envienta elérni,addig nem lehet teljes a változás.

Környezetbarát,tudatos önellátásra ösztönöz,a megosztott gazdaság előnyeit ötvözve más nagyszerű ötletekkel,mint a napenergia,az újrahasznosítás vagy éppen a 3D nyomtatás. A kezdeményezés nyílt forrású modellt követ,tehát bárki szabadon használhatja,gyarapíthatja az ötleteit,hiszen egységben az erő.

Mint az elején említettem,ez nem tudományos fantasztikum. Minden megoldás létezik és már most elérhető. Mindössze az kell,hogy merjünk tenni magunkért,egymásért és végső soron,a Földért.

Jelenleg szavazatgyűjtés folyik,hogy összejöjjön a projektre szánt támogatás. Szavazni ezen linken tudsz egy gyors regisztráció után,amit ezúton is köszönünk!
Továbbá megtalálsz minket a http://www.hu.envienta.com/ linken,ahol további információk várnak.

If you want to know more about Envienta project see: http://www.envienta.com/ and check Vote for us button!

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -