Irta : Tom 2016. január 8., péntek

Mivel sem pontos újtestamentumi leírás, sem pedig semmiféle csontváz, vagy olyan maradvány nem maradt fenn, amiről egyértelműen ki lehetne jelenteni, hogy Jézus Krisztusé, eddig a legtöbben társadalmi normák vagy szóbeszéd alapján ábrázolták Jézust. Most viszont egy orvos-művész, Dr. Richard Neave egy teljesen új technikával alkotta meg, milyen lehetett a Megváltó arca: Izraelben talált sémi koponyákhoz, illetve a törvényszéki antropopógiához fordult. Megröntgenezték a három sémi koponyát, majd számítógépes technológiával "varázsolták rájuk" azt, hogyan illeszkednének az arcizmok, a bőr, stb.. Erre alapozva készítettek el egy 3D-s modellt, illetve egy agyag mellszobrot.



A megformált férfinek szélesebb arca van, mint amilyennek eddig Jézus arcát ábrázolták, illetve a bőre sötétebb árnyalatú, szeme barna, haja pedig rövid és göndör.



Jézus kinézetét tekintve a Biblia adott némi segítséget: az Újtestamentumban találtak arra utalást, hogy haja göndör volt, és nem olyan hosszú, mint amilyennel korábban ábrázolták.



Persze azt senki nem állítja, hogy Jézus pontosan így nézett ki, de a tudósok azt mondják, ez a modell sokkal közelebb állhat ahhoz, amilyen valójában lehetett (ha létezett), mint az eddig elterjedt ábrázolás.


Forrás: http://offline.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -