Irta : Tom 2016. június 17., péntek

Kiskorunkban még ösztönösen tudjuk (a belső tudásunk alapján), mely színek állnak legközelebb hozzánk, de később befolyásolnak minket a szüleink, testvéreink, barátaink véleménye és a divat is hat ránk. Ha csak rájuk hallgatunk és nem a belső sugallatainkra, akkor tele lesz a szekrényünk olyan ruhákkal, amiket nem veszünk fel, mert nem illenek hozzánk. Mert hiába illik nekem nagyon jól a sárga szoknya, ha anyukán nem szereti ezt a szint, akkor le fog beszélni róla, és azt fogom megvenni, ami neki a kedvenc színe. Hallgassunk inkább magunkra és öltözzünk úgy, hogy jól érezzük magunkat!

A divat a köztudatba hozta, hogy a fekete ruha elegáns, de ez a szín csak nagyon kevés embernek áll jól (leginkább a tél típusú emberekhez illik), így betegesen sápadtnak nézünk ki ilyen ruhákba, ezért sminkkel kompenzáljuk azt, hogy nem illik hozzánk ez a szín.
A másik reklámfogás a hajfestés, ezáltal nem tudjuk majd használni a saját színeinket, mert az eredeti haj és bőrszínünkhöz illő ruhák színei nem illenek az új hajszínünkhöz. Az új hajszínünkhöz illő színek nem harmonizálnak majd az arcunkkal, így sápadtnak fogunk tűnni, ezért sminkelünk, de azt is a hajszínünkhöz választjuk, így az sem fog illeni eredeti színeinkhez, így előnytelen lesz a sminkünk és a ruhánk is.



A megoldás az, hogy visszatérünk eredeti színeinkhez, ami nem is olyan egyszerű, mert a ráérző képességünk visszafejlődött azáltal, hogy másokra hallgattunk. Egy színelemző segíthet újra magunkra találnunk a színek világában. Semleges fehér környezetben, napfény erősségű lámpánál a smink nélküli arcunkhoz próbálja a különböző színű anyagokat, és így ő meg tudja állapítani, hogy illik-e hozzánk.
A színskálák alapján két nagy csoportot különítenek el, a hideg (nyár, tél) és a meleg (tavasz, ősz) színtípusúakat. Minden színskála tartalmazza a szivárvány minden színét, csak árnyalatokban térnek el egymástól.

Színek keverése

A Színek keveréséhez három alapszint használunk (piros, kék, sárga), így ezeknek a színeknek az erői keverednek. Az így megalkotott színeket világosíthatjuk fehérrel, vagy sötétíthetjük feketével. A színek egyben szimbólumok is a pl. a piros a vér, az élet, a szeretet, és a tűz színe.

A népek nem egyformán alkalmazzák a színeket; a kínaiaknál például a fehér a gyász színe.

Nálunk a fehér egy szent szín, a keleti égtáj, a tavasz, a megújulás és a születés színe. Megvan az a tulajdonsága, hogy az erőket képes visszaverni, ezáltal védelmet biztosít, ezért fehér a csecsemők ruhája, illetve a fiúknál világoskék, a lányoknál világos rózsaszín. A világoskék a fehér és a kék keveréke. A fehér a kikelet, újjászületés szent színe, a kék viszont a női, vízerő jelképe. A kisfiú, mivel eredendően férfierővel rendelkezik, megkapja színben a másik pólus, a nő erejét. A kislány pedig ennek megfelelően a fehér szent erejéhez, férfi típusú, piros, tűzerőt kap erősítésül.

Nagyszüleink korában az idős emberek korunk előrehaladtával egyre sötétebb ruhákba öltöztek,mert távolodtak a fehértől, a születés, a kikelet erejétől, és közeledtek a halál, a fekete ereje felé. Elődeink az elmúlást az élet természetes velejárójának tekintették, készültek is rá, nem féltek úgy tőle, mint mi mostanában. Tudták, hogy amint a természetben a tél után, eljön a tavasz, úgy a halál után következik az újjászületés. Ez a világegyetem örök körforgása. (Őseinknél ezért volt a fehér a gyász színe)

Öltözködjünk egészségesebben!

Az Univerzumból és a földből energia áramlik, ezt az erőközpontjaink (csakráink) által tudjuk hasznosítani, de mostanában ezt nagymértékben akadályozzuk a műszálas ruháinkkal, amelyek leszigetelik testünket. Így csakráinkat gátoljuk, melynek következménye, hogy csökken az életenergiánk, ezáltal fogékonyabbá válunk a betegségekre.

A modern házak ma már nem természetes alapanyagokból készülnek, mint régen. A legtöbb alapanyag műanyag (tetőfólia, hungarocell, padlókiegyenlítő, lakk, szivacs, műanyag padló stb.), így elszigetel minket a természetes erőforrásainktól. Régen a vályogházakban nem voltak elzárva a föld mágneses erejétől, így alvás közben is tudtak gyógyulni.
Próbáljunk meg természetes alapanyagú ruhákat viselni, és legyünk sokat kint a szabad ég alatt, hogy élvezhessük a föld és a világegyetem regeneráló, feltöltő erőit!
Ruháink védhetnek is minket a láthatatlan energiák ellen, régen nagyon sok módszert használtak (túldíszítést, lefátyolozást, eltakarást pl. kendőkkel, kötényekkel, védelmező ékszereket, amuletteket, ruhamintákat, szimbólumokat pl. turul, tulipán, életfa).

A színek gyógyító hatása

A természetes alapanyagú ruhák gyógyító hatását kiegészíthetjük a színek erejével. Az ételek színe egyben utal a benne rejlő vitaminra is, például a C-vitamin színe a sárgászöld. A tavaszi új hajtásokban van a legtöbb C-vitamin, melynek színes sárgászöld.
Mindenkinek van 3 alapszíne (alaprezgése), amit a születése határoz meg, hogy akkor milyen helyzetben álltak a bolygók.
Az alapszíneink segítenek visszahangolódni születési erőnkre, ezek regenerálnak, gyógyítanak, harmonizálnak minket, mert születésünkkor olyan energiákat kaptunk, melyek erőt adnak életünkhöz.

A csillagjegyekhez társíthatók a szivárvány színei



Bika: tiszta piros
Ikrek: 2 rész piros +1 rész sárga (vörös narancs)
Rák: 1 rész piros + 1 rész sárga (narancs)
Oroszlán: 1 rész piros + 2 rész sárga (nap sárga)
Szűz: tiszta sárga
Mérleg: 2 rész sárga + 1 rész kék (fűzöld)
Skorpió: 1 rész sárga + 1 rész kék (zöld)
Nyilas: 1 rész sárga + 2 rész kék (sötét zöld)
Bak: tiszta kék
Vízöntő: 2 rész kék + 1 rész piros (kékeslila)
Halak: 1 rész kék + 1 rész piros (lila)
Kos: 1 rész kék + 2 rész piros (bordó)

Születésünk időpontjára jellemző egy hármas bolygóállás, amely születésünkkor látszott az égen, azon a helyen, ahol világra jöttünk. (Ez a bolygóállás határozza meg a bioritmus-görbénket.) A három, születési horoszkópban uralkodó bolygóállás színe adja a vizsgált személy három alapszínét. .

A három meghatározó bolygóállás:

1. Nap helyzete a születéskor (csillagjegy)
2. Saját bolygó helyzete a születéskor (aszcendens)
3. A Hold helyzete a születéskor

A színek energetikai hatásai

A piros maga az élet, a vér, az életerő, a melegség, az erő és a szenvedély szeretet, a szerelem, a tűz, az Atyaisten (férfierő), a déli irány, a nyár, és a déli napszak színe. Fokozza idegrendszerünk működését, helyreállítja az energiaszintünket, céljaink elérésére sarkall, biztonságtudatot nyújt. A piros szín a leglassúbb rezgésű erőt veri vissza, az összes többit elnyeli, ezért élénkít, frissít minket, felölti lemerült energiakészleteinket, fűt bennünket. Régen ezzel a színnel hímezték a legtöbb népi motívumot.

A barna szín a természetben a fákra, a talajra, az állatok bundájára emlékeztet minket. Megszilárdító hatással bír, segít megmaradnunk a helyes úton, és segít abban is, hogy energiáinkat az előttünk álló feladatra összpontosítsuk. A barna a földanya (anyaság, gondoskodás, termékenység) színe, mely táplálja és fenntartja a természet körforgását (születés-halál, növekedés-pusztulás). Az ókorban a vezeklés, az egyszerűség, az alázat színe volt.

A narancssárga az egészséget és az életerőt jelképezi. Hatással van testünkre (vörös) és intellektusunkra (sárga). Frissít minket szellemi és érzelmi szinten. Segíti az emésztést, és megkönnyítik a számunkra hasznos dolgok felszívódását.

A sárga a napfény, az érés, nyugati irány, az ősz, a délután, az erők koncentrálódásának a színe. Erőt ad és szellemileg fokoz minket, segít koncentrálni, mivel a sárga az intellektussal, a bal agyféltekével, azaz a logikus oldallal áll kapcsolatban.

A zöld a természet színe, frissít és feltölt minket. A természetben minden összhangban van, és mikor körbevesz minket, újra rátalálhatunk magunkra, a munkában vagy a családdal eltöltött, elfoglalt, stresszes időszakok után. A zöld a színspektrum közepén helyezkedik el, és egyensúlyt teremt a vörös (meleg) és kék (hideg) végek között. Ha hiányzik belőlünk a zöld energia, akkor hajlamosak vagyunk a kiegyensúlyozatlanságra. Aki “elzöldül a méregtől”, az érzelmileg elveszíti az egyensúlyát, és keserűvé, neheztelővé, ellenségessé válik, sőt akár gyűlölködő érzéseket is táplálhat.

A türkiz az atlantisziak, az egyiptomiak és az amerikai őslakosok számára – mind a szín, mind pedig maga a kő szent volt, és oltalmazó hatása miatt viselték. Úgy gondolták, hogy a türkiz az égboltot, valamint az emberi testtel szemben álló szellemet szimbolizálja. A türkiz a tenger színei, a zöld és a kék elegyéből áll, és mindkettő tulajdonságait – a kék nyugalmasságát és a zöld harmóniáját – magában foglalja. Mind pszichológiai, mind pedig fizikai értelemben nyugtató hatású. Tanácsos nyilvános szereplésekkor viselni, mivel a zöld és a kék kombinációja nem csak nyitva tartja a kommunikációs csatornákat, hanem harmóniát teremt köztünk és a hallgatóságunk között. A türkiz segíthet abban is, hogy szívünk mélyéről beszéljünk, elmondjuk, mit gondolunk, és hogyan érezzük magunkat.

A kék a víz, az Anyaisten (női energia), az északi irány, a tél, az éjszaka, az ég és a tenger színe. Ha feltekintünk az égre, vagy nézzük a tengert, az elcsendesíti gondolatainkat, és megnyugtatja lelkünket, segíti a meditálást, relaxálást. A magas rezgésű erőt veri vissza, ezért képes megnyugtatni, hűteni. A kék színnek összehúzó és fertőtlenítő hatása is ismert, ezért fertőzések, gyulladások ellen is alkalmas.

Az indigó az éjszakai égbolt színe – mély, sötét, bársonyos kék – mely egyben misztikus és kiismerhetetlen. Amikor feltekintünk rá, gondolataink befelé fordulnak, és elábrándozunk az élet mélyebb értelmén. Ilyenkor ösztönösen észreveszünk olyan dolgokat, amelyek nem jutnának eszünkbe a világos, tevékeny nappali órában. Az indigó kitisztítja az elmét, valamint a vért, és megszabadít félelmünktől és aggodalmunktól, képessé tesz bennünket arra, hogy meghalljuk belső hangunkat, mely tudja, mi a legjobb számunkra. Ez a szín segít emelkednünk a földi világból magasabb, spirituális dimenzióba, ahol az intuíció fontosabb az okoknál, és a hit lényegesebb a bizonyítéknál.

Az ibolya az áldozatvállalás színe egy cél vagy eszme megvalósításának, vagy akár a művészi kiteljesedésnek az érdekében. A felsőbbrendűség színe, az ész győzelmét jelképezi az anyag felett. Az ibolya a gyógyító és a művész által közvetített isteni sugallat színe. Ez a szín ösztönzőleg hat ránk és segít találni életünk értelmét, fejleszti a lelki és kreatív készségeinket. Ez a szín gyulladás gátló, lelkileg megnyugtató.

A szürke az intelligencia, az agy szövetének, a szürkeállománynak a színe. Az “ősz szakállú” nem egyszerűen idős embert jelent, hanem gyakran nagy tudású bölcsre utal.

A fehér szín a magyaroknál a keleti égtáj színe, régen a házak bejárata erre nézett. A Teremtő fénye fehér. Régen a nőket fehérnépnek hívták.
A fehér színnek megvan az a tulajdonsága, hogy az erőket képes visszaverni. Ezért készül az ágynemű a fehérnemű, a menyasszonyi ruha, a csecsemők ruhája és az egészségügyi dolgozok ruhája fehér anyagból.

A fekete szín minden erőt elnyel, magába szív, semmit nem ver vissza. Amikor a fiatalok fekete ruhákat hordanak, azzal azt fejezik ki, hogy rengeteg energiára van szükségük. A gyász színe is ez. A fekete a termékeny földet, és a holdfogyatkozás termékenységét jelképezi.


Forrás: http://spiritualis.tippek.net/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -