Irta : Tom 2018. január 10., szerda

A 2018-as naptári év egy sebesen változó energia-hullámon visz majd keresztül minket, ugyanakkor lehetőséget hoz az enyhülésre, és isteni kapcsolódásra is.
2018 számainak az összege 11, e mellett az év ajándék száma a 9 (1+8=9). A 11-es számban benne rejlik az a látásmód, miszerint többé nem elégszünk meg a régi szokásokkal életünk egyik területén sem. Mindez a 9-es szám intenzitásával, szenvedélyével és a spirituális felébredés iránti vágyával társul, így ezt a két nagyon érdekes tánc partnert kovácsolja majd össze 2018 ritmusa.

Polarizáció
2018 egy olyan izgalmas áramlást tár majd fel előttünk, amelyet még nem tapasztaltunk ezelőtt, és képessé kell hogy váljunk a felfokozódó energiák kezelésére. A 11-es szám igen szélsőséges tud lenni: ahogy sokan fognak inspirációt érezni arra, hogy egy emelkedettebb úton vezessék az életüket, úgy sokan meg is törnek majd. A mentális összeroppanások és a társadalmi instabilitás fokozódása sok drámát és problémát fog szülni, és ezzel együtt egyre inkább szükségessé válik, hogy minderre egy magasabb tudatszintről reagáljunk.



Ezért az emberiség a tudatosság emelkedésében (Vízöntő kor) egyre inkább olyan megoldásokat keres, ami felismerni és megoldani igyekszik az emberek szenvedését, mielőtt ők rossz döntést hoznának.

Mint egyének, pedig azon kapjuk majd magunkat, hogy fellázadunk minden ellen, ami az előző 3 évben fájdalmat, megszorítást vagy kicsinyességet jelentett.  “Többé nem zárhatsz ebbe a ketrecbe!’” – lehet minden egészségtelen kapcsolat zöngéje.

Értsük meg a lényeget!
Ennek a robbanékony intenzitásnak az oka az ajándék számban rejlik, a 9-esben a 18-ason keresztül. A 18 a mesteri életciklus szám, ami azt jelenti, hogy most tényleg helyesen kell értelmeznünk bizonyos “leckéket”, különben elég sanszos, hogy még 9 évig újra ismételjük őket.

Itt biztos felkaptad a fejed, szóval álljunk meg egy pillanatra, hogy biztosra menjünk, hogy az élet emelkedettebb ösvényén maradsz-e. Minden tizennyolcadik évben megvan az egyéni lehetőségünk arra, hogy új életciklusba kezdjünk. A fogas kérdés az, hogy ezt “Megértetted-e?”, azaz megértetted-e a leckéd lényegét, és azt tanultad meg belőle, amit meg kellett tanulnod, vagy tovább ismétled a drámát?

Mivel minden gyorsan változik ez évben, most nagyon ébernek kell lenned, hogy elcsípd magad mielőtt észrevétlenül belezuhannál régi mintáidba. Ehhez segítségre van szükségünk, és erre nagyon jó gyakorlat az újév első időszakára (40 napos gyakorlásra) a “Változás Meditációja”. Mindannyian szeretnénk változást hozni az életünkbe, és ezzel a gyakorlattal meg is adjuk az esélyt az Új Kezdeteknek. 

A 18-as ajándékához és a mesteri ciklushoz az emberiség felemelkedése is kapcsolódik, és itt kezd az egész érdekes lenni. A bolygó kollektív tudatának is vannak olyan leckéi, melyet meg kell tanulnunk és véghez kell vinnünk. A 9-es és a 18-as a mesterré válás és a beteljesülés számai. Ez gyakran úgy játszódik le, hogy addig erősödnek bizonyos történések, amíg nem tanuljuk meg a leckét. A globális felmelegedés is pl. ennek a tanulásnak a része. Kaliforniában az erdőtüzeket több hét megfeszített oltási kísérlete után sem sikerült eloltani. Érdekes, hogy a 9-es a számhoz a tűz elem tartozik, kiegészítve azt az éter elem kereszt-váltójával.

Ahogy a dolgok felforrósodnak
De nemcsak a fokozódó tüzekkel és szárazsággal kell szembenéznünk ez évben, a hő az emberek viselkedésére is hatással lesz. Vedd észre, amikor a dolgok kezdenek felforrósodni, és kerülj ki a hatókörzetből. Elég egy kipattanó szikra valaki forrongó dühéből ahhoz, hogy pokoli őrület törjön ki.

A 9-es szám a Finom Testet jeleníti meg, ami képessé tesz, hogy olvass a sorok között és érzékeld a ki nem mondott lényeget, azt, ami valójában történik. Pl. A könnyek azáltal is elkerülhetők bizonyos helyzetekben, ha észreveszed, amikor valaki dehidratált vagy leesik a vércukra, és a megfelelő támogatást adod a pillanatban.

A 9-es szám a női energiákat is képviseli, szóval, mind a kollektív tudatnak, mind az egyén számára akad néhány tanítás, amit különösen meg kell tanulnunk most nőként ez évben.  Ehhez van két film, amit nagyon ajánlok: “A nő kétszer” (eredeti cím: Sliding Doors) Gwyneth Paltrow főszereplésével és “A lány a vonaton” (eredeti cím: The Girl on the Train). Mind a két film olyan mély és alapvető problémákat feszeget, amelyek nagy mértékben érintik a nőket: elnyomás egy párkapcsolatban, önbecsülés, választások, legyőzöttség érzete és egy második esély. Tanulj más hibáiból és állítsd le az ismétlődő mintáidat.

Tovább vizsgálva a 11-est, érdemes megjegyezni, hogy ehhez a számhoz tartoznak a kapcsolatok is, kapcsolatunk a Magasabb Énünkkel, vagy az istenivel is. Mivel “Róma” sok szinten ég, fontos hogy megerősítsük kapcsolatunkat a “forrás-energiával” vagyis azzal, ami “soha nem hagy el, vagy soha nem hagy magunkra”. Minthogy minden ember hibázik, vagy alkalomadtán vannak rossz napjai is, ez a “soha nem hagy el” energia csak éteri szinten létezik igazán.

Ezen felül, a 11-es szám a Végtelen Hangrezgésre is utal, ami minden mantra és gyönyörű spirituális zene tárháza. Mivel szükséged lesz valamire, ami lehorgonyoz, amire támaszkodhatsz, ami túlmutat rajtad, ezért mindig legyen kéznél a mantra gyűjteményed.

Amikor mások a sötétséget, te a fényt válaszd!
Ez a lehorgonyozás az, amit Yogi Bhajan “Tek”-nek (ejtsd: ték) nevezett. Azt mondta, a “Tek”-ed az, ami megtámaszt akkor, amikor erősödnek a szelek, és úgy érzed, mintha fellöknének.

A Tek szó a Rakhe Rakhenhar imából származik, ami része a Vízöntő Sadhana mantráknak. Yogi Bhajan azt mondta, ennek az imának hatalmas védelmező ereje van. Egy csillagközi politikai pillanatban Michelle Obama pl. arról beszélt, hogy milyen kihívást jelent a férfi energia alacsony és agresszív oldala (megjegyzés: nőkben és férfiakban egyaránt létezik a férfi oldal és a férfi energia). A beszédében azt mondta: “Amikor ők süllyednek, te emelkedj!”

Ez az, ahogy a nőknek reagálniuk kell a jelen kulturális légkörében. Ne hagyd, hogy a másik agressziója és forrongása megégessen; helyette emelkedj magasra, emelkedj felül.

Legyen 2018-ban közös jövőképünk egy olyan tér-idő intervallum, ahol Isten teremtményei harmóniában, és tökéletes mennyei összhangban léteznek, ahol a jóindulat és a melegség elhozza a gyermeki és állati birodalomba is egyaránt a biztonságot, a szeretetet és a védelmezést. Úgy legyünk egymás támaszai ezen vízióban, mint ahogy a parton álló világítótorony: ami önmaga fényét árasztva segít mindenkinek hazatalálni.

Forrás: satnamjoga.hu

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -