Irta : Tom 2015. március 5., csütörtök

Március hónap során már felfelé haladunk a hullámon. Január és február passzivitása után egyre inkább formát ölt minden, elkezdenek kinyílni lehetőségek életünkben, megindulni, megmozdulni a dolgok. Élőbbé, aktívabbá, felfrissültebbé tudunk válni; mindaz, amit már hónapok óta akarunk. A kulcs ebben a hónapban a rozsda lerázása, régi, beépült korlátozó hiedelmeinken való felülemelkedés lesz. Csak győzzük. Ha a hónap első felében még önként pucoljuk magunkat, akkor figyelmünk és örömünk ott tud lenni ebben a folyamatban, és teljesen át tudjuk adni magunkat neki. :)

Február 28, szombat és Március 8, vasárnap között egyik részről ott lesznek aktív, erőteljes energiák emberi kapcsolatainkkal, életünkkel és különösen a Párkapcsolati témáink vonatkozásában, de régi kellemetlen tapasztalások, feldolgozatlanságok, berögzült minták alatt elnyomódhatnak. Olyan hosszan ment a csiki-csuki az elmúlt két évben, és a Párkapcsolat témája mindig nagy amplitúdójú dolog is, hogy megszokásból futhatnak még negatív programok. Itt nagy levegővel ébernek és tudatosnak kell lennünk. A kvadrát mindig egy ’vagy-vagy’ energia: vagy Új dolgok, teljesen, kívül-belül, vagy a régiek őrlődése, tépelődése, amik ráadásul csak az elménkben és sérüléseinkben tárolt információ, nem a Valóság. Bátran, nagy levegő, és előrefigyelés a fontos itt. (Vénusz Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Március 1, vasárnap és Március 8, vasárnap között másik nagyon impulzív, erőteljes hatás késztet(ne) bennünket valami nagyon Új, eddig ismeretlen vizekre merészkedésre. Álljunk úgy dolgokhoz, ahogy eddig nem, működtessünk olyan programokat, amik szokatlanok eddig, és korábban már akartuk, de nem mertük, csak az ideáink között szerepeltek. Csakis ilyen megújulással és bátorsággal van lehetőségünk boldognak lenni, hogy működjenek a dolgaink. Akinek új Párkapcsolata indul, vagy egy-két hete elindult, ahogy a Vénusz és a Mars a Kosba léptek, itt legyen kreatív, ne sértődősködjön, álljon nagyfokú innovációval a dolgokhoz. (Vénusz Kosban együtt Uránusszal)

Március 1, vasárnap és Március 8, vasárnap között ezzel párhuzamosan visszanyerhetjük a hitünket önmagunkban, a Jóságban, a társadalomban, a többi emberben. Amennyiben ’én’-ünket félretéve, csendes szorgalommal tevékenykedünk, és állunk másokhoz, nagyon jó érzeteink és sikereink tudnak lenni. (Vénusz Kosban trigonban Jupiterrel Oroszlánban)

Március 1, vasárnap és Március 10, kedd között gyógyító-segítő hatások érnek bennünket, hogy leszedjék rólunk előző életek, gyerekkor, az elmúlt két év ránk száradt sérüléseit, rozsdáját, hogy alkalmasak legyünk az életre, világi szinteken, és a sokat említett Másikkal való kapcsolódásra. (Nap Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Március 1, vasárnap és Március 18, szerda között minden világi ambíciónkat, aktivitásunkat szintén át kellene, hogy hassa ez az Új szemlélet. Kezdjünk bele olyan dolgokba, amiket már régóta tervezgetünk, lépjünk a tettek mezejére. Itt megkapjuk az energiáinkhoz a Perspektívákat, a gondolatainkhoz a tetterőt és a fizikai síkon való megvalósítás lehetőségét. (Mars Kosban együtt Uránusszal)

Március 2, hétfőn ennek az Új Időszaknak a koronaékszereként lesz egy Nagy Háromszög az égen, amit ’autópálya-fényszögnek’ is szoktam hívni, mert hihetetlenül erőteljes és pozitív hatásokat közvetít. Olyan ez a háromszög a benne lévő bolygók tekintetében, mint amikor idősebb és jóságos pártfogók kisegítik a fiatalokat, amikor már nagyon le vannak szedálva, másnaposak, elfogyott a pénzük és minden bajuk van. Itt amnesztiát kapnak, meleg főtt ételt és segítő tanácsokat. Tiszteljük meg valamivel ezt a napot, legyünk jóságosak magunkkal és a többi emberrel. (Hold Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Nyilasban trigonban Marssal-Vénusszal-Lesz.HCs.-tal Kosban – Nagy Háromszög)

Március 4, szerdán megszűnik egy hatás, ami miatt sokan úgy érezték magukat, hogy motiválatlanok, tanácstalanok, álmosak, komolyabb esetekben reményvesztettek, akár depresszívek. Ez egy ’nem mész sehova, gyógyulsz’ együttállás miatt volt, és nagyon jó volt nekünk. Nem kapkodtunk, nem indultunk el, olyan motivációkból, amik még sérülés-alapúak voltak. Ezen a héten már mehetünk, ahogy fentebb is láttuk. (Kioldódik Nap és Neptunusz együttállása)

Március 4, szerda és Március 16, hétfő között lesz egy SPM-fokozat, beindító hatás. Ha a ’kis én’-t félre tudjuk tenni, akkor radar alatt nagyon gyorsan és szépen, már-már teleportálva tudunk a céljainkhoz érni. Ha ’kis én’-ezünk, arccal, gőggel, akkor az árokban találhatjuk magunkat, mint ifjú és tapasztalatlan sofőr nagy felelőtlenségében. Ne nyomjuk tövig itt még a gázpedált, noha megtehetnénk, hanem menjünk annyival, és arra, amerre kell. A kéziféket már kiengedték eddigre itt. (Mars Kosban trigonban Jupiterrel Oroszlánban)

Március 5, csütörtök és Március 18, szerda között olyanok lehetünk mindemellett, mint egy hosszú bezártság után kiengedett rab. (Merthogy szinte szó szerint ez is van). Gyanúsan méregetjük a fényeket, az árnyakat, a többi embert, a cigit az asztal alatt adjuk át a másiknak; túl erősek itt még a régi berögzülések, amiket az elmúlt két évben vettünk fel. Egyik felünk szaladna, ugrálna, ünnepelne, ez az eggyel korábban olvasott hatás, a másik pedig nézi megszokásból, hogy hol jön a koppanás. Ez már maga a koppanás, hogy mennénk, de nem merünk, szóval érdemes itt ezerrel dolgozni a régi minták kioldásán, pucolásán. (Mars Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Március 6, pénteken egy másik hatás, ami eddig kishitűvé, bezárkózottá tett, és megakadályozott, hogy a fizikai síkban, a valóságban éljünk, jöjjenek fontos, jelentőségteljes és legfőképpen jó dolgok. Ez is segít, hogy motiváltabbak legyünk, és haladhassunk, építhessük az életünk. (Kioldódik Merkúr Vízöntőben szembenállása Jupiterrel Oroszlánban)

Március 8, vasárnap lesz egy derékszögű háromszög az égen, ami a ’radar alatt’ nap, minden hónapban. Harmadik pontja, a Hold a Mérlegben van, így frissen indult, vagy újra fellángolt párkapcsolatunkban ezen a napon inkább ne kommunikáljunk, teljes médiacsend legyen, akinek pedig ilyen nincs, az a többi emberrel kerülje egymást, hagyjuk szépen eltelni ezt a napot. (Pluto Bakban-Hold Mérlegben-Vénusz-Uránusz-Mars-Lesz.HCs derékszögű háromszög)



Március 11, szerda és Március 19, csütörtök között egy héten keresztül üresnek, lebegőnek érezhetjük magunkat, mintha magunkat és életünket egy külső filmként élnénk. Legyünk is tudatában ennek a külső szemlélő állapotnak, mert különben magány, akár depresszív jellegek is lehetnek. Ez az üresség is arra szolgál, hogy ha maradt még bennünk valami kiürülnivaló, annak legyen hova, illetve tér képződik egy másik embernek, ha Párkapcsolatot szeretnénk. (Nap fényszögkapcsolat nélkül Halakban)

Március 13, pénteken a Merkúr bolygó belép a Halakba. Itt nem érzi magát olyan húdejól, de nekünk jó lesz itt most. Holisztikusabbá, együttérzőbbé teszi szavainkat, tetteinket és gondolatainkat. Máskor butácskává és motiválatlanná tenne; most is ez lesz, de most jól fog nekünk állni. Ha összeugranánk valakivel, elfelejtjük miért is, és hogyan kellene azt csinálni. Ha nagy visszafogottságunk után belevágnánk valamibe forrófejűen, most nem fogunk. Jó ez most.

Március 13, péntek és Március 19, csütörtök között ettől megijedhetünk, és visszatérhet az elmúlt hónapok kishitűsége, paranoiája. Ez jó. Segít vetített nagyságunk, a ’nekem jár!’ attitűd letételében, ha kicsit bizonytalankodunk. Fordítsuk át ezt inkább előzékenységgé, a másik iránt érdeklődéssé, és akkor a legtöbbet tudjuk kihozni ebből a bolygóhatásból. (Merkúr Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 15, vasárnap és Március 21, szombat között a fenti visszafogása mellett nagymértékű gyógyítása is zajlik megtépázott gondolatainknak, hajlamainknak. Nagyon jó idő önreflexióra, motivációink, szokásaink megfigyelésére. Ha itt ügyesek vagyunk, az nagyban segít a március eleje óta hangsúlyozott Új megélésében: Régi szokás, rigolya, hajlam ki, Új események élettelien be. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Március 18, szerdán a Vénusz bolygó belép a Bikába. Nagyon jó! Eddig poláris ellentétében, a Kosban járt, ahol törékeny fel-felbukkanó, de ellobbanó jellegekben részesült. Itt már épülni tud minőségien, stabilan, jövőbemutatóan. A Vénusz bolygó a Kis Jótevő, felelős emberi viszonyainkért, életünk harmóniájáért és a Párkapcsolati témákért. Azt hiszem, ennek fényében mind örülünk, hogy a fel-fellobbanás után stabilizálódnak energiái.

Március 18, szerda és Március 31, kedd között két héten keresztül a Mars és a Vénusz bolygó is saját jegyükben jár majd. Nos. Ez nagyszerű alkalom Férfi és Nő közötti viszonyok kialakítására. Úgy is mondhatnám, hogy itt az nem találja meg a társát, aki bezárkózik egy földalatti bunkerbe, de még rá is rátalálhat egy olajfúró csapat! Jó, persze lesznek, akiknek itt éppen nem, mert máshogy van az egyéni történetük, de aki szeretne itt alkotni valamit, az jöjjön, menjen, ismerkedjen, szépítkezzen!

Március 19, csütörtök egy olyan nap lesz, amikor érdemes kerülni az olyan helyzeteket, amikor nagyszülő-anya-gyermeke egyszerre vannak jelen, és akik gyereket szeretnének, ezt a napot pihentessék nemzés céljai alól. (Hold-Merkúr-Neptunusz Halakban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 20, péntek és Március 25, szerda között szóban-tettben-gondolatban frissebbnek, megújultabbnak, és ami a legfontosabb, bölcsebbnek és gyógyultabbnak érezhetjük magunkat. Mozgassuk meg magunkat minden értelemben, rázzuk le a rozsdát. (Merkúr Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Március 20, péntek és Március 28, szombat között élvezzük a dolgokat, amennyire lehet, mert úgy tudjuk itt megtenni, hogy azok táplálnak és elringatnak. Akinek kialakult Párkapcsolat, itt jó elmélyülni egymásban, minden értelemben, bekuckózni, onnan néha kimozdulni, de egymáson tartva a hangsúlyt, és vissza-visszatérni a bázisra. Gyereknemzésre is remek időszak, így aki szeretne, hajrá, aki nem szeretne, annak érdemes a nagy bekuckózásban odafigyelni rá. (Vénusz Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Március 20, péntek és Március 30, hétfő között újjászületünk. Így. Ennyi. Mint gubóból tudunk felemelkedni, kiemelkedni, megújulni, és bölcsebben, tapasztaltabban, ezáltal Emberibben működni a továbbiakban. Ha ezt alázattal, a ’kis én’ letételével működtetjük nagy erőket, támogató energiákat fogunk érzékelni életünk minden területén. (Nap Kosban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 21 szombaton a Nap bolygó belép a Kos jegybe. Minden valamirevaló kultúrában ez az Újév kezdete. Az asztrológiai hagyományban Tavaszpontnak is hívják, mindennek a születését, Kezdetét jelképezi. Itt ’indul’ valami. Újabb ívek, másabb dolgok, amire, valljuk be, nagyon nagy igényünk van már az eddigi berozsdásodások, félelmek után. Energiáink meg tudnak indulni, kívül és belül, magától is felemelő hullám visz itt előre bennünket innentől kezdve.

Március 21 és 24 között négy napon át földeljük magunkat minden lehetséges módon. Menjünk wellness-ezni, kirándulni, parkba, kertet ásni, kapálni, magokat ültetni, tegyünk el befőttet; bármit, ami pihentet, nyugtat, a fizikai dolgokon keresztül, táplál, ápol, nyugtat. (Tízből öt bolygó Kosban és Bikában)

Március 22, vasárnap nagyon jó nap gyereknemzésre, kedvesünk bemutatására szülő(k)nek, otthon vásárlásra, költözésre, lakásfelújításra, egészségügyi beavatkozásra. (Mars-Hold-Vénusz együttállás Kosban-Bikában)

Március 24, kedd és Április 1, szerda között figyeljünk oda, hogy ne essünk át a ló túloldalára, most, hogy földeltebbek-támogatóbbak világi szinteken az energiák. Ne legyen habzsolás, felhalmozás, csúnya szóval ’zabálása’ a dolgoknak, mert nem azért/ezért engedtek ki minket a kiképzőpályáról két év után, hanem mert már sok volt és nem emberhez méltó. Örüljünk ennek az újabb szabadságnak, a jó időnek, a naposabb óráknak, de pár gondolattal adózzunk tisztelettel annak, ami volt két évig. Vegyünk vissza a tempóból, gondoljunk hálával a fizikai sík javaira, és annyit vegyünk magunkhoz, amennyi kell és amennyi még egészséges. (Vénusz Bikában kvadrátban Jupiterrel Oroszlánban)

Március 26, csütörtök és Április 5, vasárnap között másik hatás is azt mutatja, arra késztet, ha kell, hogy legyünk szerények, alázatosak. Legyünk olyanok, mint a természeti népek, tudjuk a helyünk a körforgásban, ünnepeljünk, örüljünk, tudjuk abbahagyni, amikor kell, és legfőképpen, ne ábrándozzunk önnön nagyságunkról, hanem tekintsük magunkat a Nagy Egész részének. (Nap Kosban együtt Lesz.HCs.-tal)

Március 27, péntek olyan nap, amit nagyon-nagyon-nagyon vártunk. Ugyanakkor kicsit félelmetes is, mert jön a vizsga. A Karma jegyében (Bak) a Karma egyik bolygójával (Pluto) 90-90 fokban állt két Holdcsomópont. Az egyik azt mutatja merre, a másik, hogy merre ne, merre nincs haladási irány, mi zsákutca. A Leszálló a Kosban van, ami azt mutatja, hogy az egyedül küzdő, magányos harcos, magányos farkas, majd én megmutatom, majd egyedül megoldom, kikaparom a gesztenyét attitűd zsákutca, és aki arra ment eddig az nagyon őrlődött, tépelődött. A Felszálló Holdcsomópont a Mérlegben van, ami a kooperáció, Párkapcsolat, udvariasság, passzivitás jegye.
Aki eddig ilyen attitűddel volt, az átmegy majd a vizsgán, és valószínűleg megkapja a Párkapcsolatot, jólétet, kellemes barátságokat, ilyesmiket. Aki a másikkal, magányos harcos-farkasként, annak ez felerősödhet.
Van még egy hónap a cikk írásától számítva, érdemes gyakorolni a Mérleg-attitűdöt addig, mert ha a Pluto és a Bak vizsgáztatnak, az vizsga, és ott át akarsz menni. Én már januártól egy balett-táncos szűzlány finomságával intézem az ügyeimet; ezt javaslom mindenkinek. (Kioldódik Lesz.HCs. Kosban, Felsz.HCs. Mérlegben kvadrátja Plutoval Bakban)

Március 28, szombat és Április 7, kedd között a ’vizsga’ után mehetünk. Begyújtják a rakétákat. Ha küzdeni akartunk eddig, vagy az sikerült, akkor jön az aréna. Ha békét akartunk, akkor jönnek nemes és Tiszta dolgok. A bezártság feloldódik, startpisztoly, és kilő minden, a belső és a külső világunk is megindul. (Nap Kosban trigonban Jupiterrel)

Március 31 kedden a Merkúr bolygó belép a Kos jegybe. Szóban-tettben-gondolatban megtelítődünk ambíciókkal, energiákkal, amiket jó, ha ki is tudunk élni valahol. Máskülönben feszültté, akár agresszívvá is válhatunk ettől a naptól, szóval jó, ha sokat sétálunk, friss levegőn vagyunk, sportolunk, és találunk valamit, ahol kreatív formába tudjuk önteni teremtő-erőinket.

Március 31, kedd és Április 12, vasárnap egy újabb hullám emel fel bennünket, és teszi rá az SPM-fokozatot az életünkre, külső és belső világunkra. Csak győzzük. Itt fontos, hogy ha voltak elképzeléseink, hogy merre szeretnénk menni, vagy merre kellene, azok felülíródhatnak, elementáris erőkkel és gyorsasággal. A január és a február a pucolódásról és tisztulásról szólt, március a székek megtalálásáról és az övek becsatolásáról, és itt március végén már kilő az életünk. Ezt akartuk-akarjuk hónapok óta már, készüljünk fel rá méltó módokon.


Forrás: http://zoldkor.blog.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -