Irta : Tom 2015. március 12., csütörtök

"Ne vegyél semmit személyesnek! Semmit sem tesznek mások, mert miattad van. Amit mások mondanak vagy tesznek, egy vetülete a saját valóságuknak, a saját álmaiknak. Amikor immunis vagy mások véleményére és cselekedeteire, akkor nem leszel áldozata a szükségtelen szenvedésnek." - Don Miguel Ruiz

Egy olyan világban élünk, ahol az emberek nem mindig kedvesek egymáshoz. Ahol az emberek barátságtalan és szeretet nélküli szavakkal beszélnek egymáshoz és egymásról. Mivel úgy gondolom, hogy mindig van egy jobb módja annak, hogy kezeljük a negativitást és azokat az embereket, akik ezeket a negatív hangulatokat terjesztik, úgy döntöttem írok arról, hogy hogyan ne vegyük többé a dolgokat személyesnek, és hogyan éljünk békében és harmóniában.

1. Ez nem rólad szól, hanem róluk

"De nem az bánt téged, amit mondok neked; olyan sebeid vannak, melyeket megérint, amit mondok. Te okozol fájdalmat magadnak. Nincs rá mód, hogy személyesnek vedd." - Don Miguel Ruiz

A legtöbb ember nagyon nincs tudatában a saját tudattalanságának, kivetítik saját sötétségüket, saját fájdalmukat és belső küzdelmüket a körülöttük lévőkre. Azon felismerés hiánya, hogy mi van kívül, nem probléma, hanem inkább az, hogy mi van belül. És a legtöbb dolognak, amit az emberek mondanak és tesznek vajmi, vagy semmi köze sincs azokhoz az emberekhez, akiket "leírnak", de sokkal több köze van önmagukhoz, és ahhoz a belső harchoz, amivel szembenéznek.

A szavak, melyek elhagyják az ember száját, a tettei és a viselkedése sok dolgot felfed, mely mélyen az ember szívében van elrejtve. A szavaik nem írják le azokat az embereket, akiket "támadnak", és nem fedik fel, milyenek mások. De helyette felfedik a saját fájdalmukat, szenvedésüket, sötétséget és a sebeket, ami jelen van bennük. Feltárják a fájdalmat, ami jelen van a szívükben. És ez az, amiért annyira fontos, hogy ne vegyük a dolgokat személyesnek, és mindig emlékezzünk arra, hogy ez nem rólunk szól, hanem róluk.

2. Ne szentelj neki túl sok figyelmet

A gondolatoknak hatalmuk van, teremtő erejük. És mivel nincsenek tétlen gondolatok (minden gondolat létrehoz egy hitet, meggyőződést, melyek később a valóságoddá válnak), nagyon fontos, hogy ne időzz el azon a negativitáson, ami elhagyja ezeknek az embereknek a száját. Nagyon fontos, hogy ne szenteljünk túl sok figyelmet a negatív dolgoknak, amit az emberek mondanak vagy tesznek. Mert ezeknek a dolgoknak megvan az a hatalma, hogy megmérgezzék a szívedet, az elmédet, a testedet és az életedet.

"Az emberek hajlamosak a bőkezűségre, amikor az ostobaságot, a félelmet és a tudattalanságot osztogatják. És miközben elég lelkesnek tűnnek, hogy megetessék veled a negativitásukat, ne feledd, hogy néha szükségünk van spirituális és érzelmi diétára. Légy óvatos, hogy mivel táplálod az elmédet és a lelkedet. Tankold fel magad pozitivitással, és hagyd, hogy ez az üzemanyag hajtsa a pozitív tetteidet." - Steve Maraboli

3. Csak légy önmagad

Bernard Baruch mondta ezt a legjobban a következő szavakkal: "Légy, aki vagy, mondd ki, amit érzel, mert azok, akik számítanak, nem bánják, és akik bánják, azok pedig nem számítanak!"
Tedd mindig azokat a dolgokat, amiket a szívedben érzel, amit úgy érzel meg kell tenned, és ne gondolkozz túl sokat azon, hogy mások mit mondhatnak rólad. Soha ne legyen mások véleménye sokkal fontosabb rólad, mint a saját magadról alkotott véleményed. Ne feledd, a te munkád itt ezen a Földön az, hogy légy igaz önmagadhoz. Tisztelni a szívedet és lelkedet, mert járni a saját életed útján fontosabb, mint olyan úton, melyről más úgy gondolja, hogy azon kellene járnod. Ha bizonyos emberek nem értenek egyet azzal, ahogy éled az életed, az az ő problémájuk, nem a tiéd.

4. Hogy mások mit gondolnak rólad, az nem a te dolgod

A Tao te Kingben (i.e. 500), mely sokak szerint a legbölcsebb könyv, amit valaha írtak, van egy nagyszerű sor, ami így hangzik: "Törődj az emberek jóváhagyásával, és a rabjuk leszel." És az igazság az, hogy ha egyszer elkezd érdekelni, mit gondolnak rólad mások, és elkezded keresni a helyeslésüket és jóváhagyásukat, és személyesnek venni mindent, amit mások mondanak és tesznek, azonnal a rabjukká és szolgájukká válsz. Ne tedd lehetővé számukra, hogy ebbe a helyzetbe hozzanak téged! Emlékeztesd magad folyamatosan, hogy amit az emberek gondolnak vagy mondanak rólad, az nem a te dolgod. És hogy a negativitásuknak kevés, vagy semmi köze hozzád, de sokkal inkább köze van ahhoz, hogy kik ők valójában.

5. Nem éri meg az idődet és energiádat

Hihetetlen, hogy mennyire érdekel bennünket, hogy mások mit gondolnak rólunk. És mennyi időt és energiát vagyunk hajlandóak elvesztegetni, hogy megpróbáljuk megérteni, hogy bizonyos emberek miért nem szeretnek minket. Hogy miért döntenek úgy, hogy oly módon beszélnek és viselkednek velünk, ami nem mindig barátságos és szeretetteljes. Ahelyett, hogy azokra összpontosítanánk, akik szeretnek és becsben tartanak bennünket, és ahelyett, hogy szeretettel és jósággal táplálnánk a szívünket és a lelkünket úgy döntünk, hogy elidőzünk azok negativitásán, akik nem szeretnek bennünket. Ezen felismerést elmulasztva nem csak az értékes időnket és energiánkat pazaroljuk, hanem megmérgezzük az elménket, testünket és lelkünket, ami mellesleg nem is éri meg.



6. Az emberek azt adják, ami a szívükben van

Igazán úgy hiszem, hogy mindannyian az adás veleszületett szükségével születünk. Felajánlani a körülöttünk lévőknek azt, ami a szívünkben van. Azok az emberek, akikben béke van, és akiknek a szíve telve van szeretettel, kedvességgel és együttérzéssel, szeretet adnak mindenkinek, akivel kapcsolatba kerülnek. Örömöt, nevetést, békét és boldogságot adnak. Míg azok az emberek, akik szoronganak, és akiknek a szívén sebeket ejtett a sok kihívás, megpróbáltatás és fájdalmas tapasztalat, ami keresztülmentek, ők félelmet, fájdalmat és sok negativitást adnak. Mert ez az, amit fel tudnak ajánlani az adott pillanatban. Az emberek azt adják, ami a szívükben van, se többet, se kevesebbet.

7. Soha ne tévesszük össze a személyt a viselkedésével

Mindannyian tudjuk, hogy a gyerekek tisztán és ártatlanul születnek, és minden amit nyújtanak, az ő kifogyhatatlan szeretetük. De ahogy idősebbek lesznek, és ahogy elkezdik megtapasztalni az életet a sokféle hiedelem és korlátozás szűrőjén keresztül, amit átvesznek azoktól, akik körülöttük vannak, az ártatlanságuk kezd elhalványulni. És ha kezdetben a szeretet szemén keresztül néztek az életre és mindenkire maguk körül, miközben az egész világot tiszta és szerető szívvel fogadták, ahogy idősödnek, és ahogy keresztülmennek az életen, megtanulták azt, hogy nem biztonságos így élni az életet. Így a szeretet, ami egyszer a tiszta és ártatlan szívükben volt, lassan, de biztosan átadja helyét egyre inkább a sokfajta félelemnek. Félelem, mely arra "kényszeríti" őket, hogy barátságtalan és nem szerető módon cselekedjenek, ami sok fájdalmat és szenvedést okoz számukra, és a körülöttük lévőknek.

Ne vedd magadra! Ne tedd az ő fájdalmukat a saját fájdalmaddá! Segíts nekik, ha tudsz, adva a szeretetedből, együttérzésedből és megértésedből, és segítsd őket annak megértésében, hogy a szeretet a valódi természetük, míg a félelem nem más, mint egy illúzió. Ha ezt mégesm tudod megtenni, győződj meg róla, hogy nem táplálod a fájdalmukat barátságtalan és nem szerető módon reagálva, mert összezavarva őket csak még több szenvedést hozol az életükbe, és a sajátodba is.

8. Őrizd a szívedet, mivel minden, amit teszel, belőle fakad

Nem számít, hogy mit mond neked vagy rólad valaki, és nem számít, hogy mennyi negativitást próbálnak esetleg hozni az emberek az életedbe a tetteikkel és a viselkedésükkel, soha ne engedd a fájdalomnak, amit okoznak, hogy gyűlölködővé tegyen. Soha ne engedd, hogy elöntsön a harag, mely folyamatosan mérgezi a szíved jóval azután, hogy "megharapott a kígyó". Tartsd tisztán a szívedet, mentesen a negativitástól, a gyűlölettől és a haragtól. Minden, amit csinálsz, áramoljon a szíveden keresztül.

9. Engedd a szeretetnek, hogy megbocsásson

"A félelem elítél, a szeretet megbocsát. A megbocsátás felülbírálja azt, amit a félelem létrehozott." - A csodák tanítása

Amikor még kicsi voltam, és én és a testvéreim vitatkoztunk vagy harcoltunk egymással, az egész végén gyakran futottam az anyukámhoz, és panaszoltam el a kegyetlen dolgokat, melyeket a testvéreim mondtak, vagy tettek velem. És az anyukám mindig ugyanazt a dolgot mondta nekem: "Ha te vagy a nagyobb megbocsátasz, és elengeded..."

Annak ellenére, hogy a legtöbben úgy vélik, hogy a megbocsátás egy gyenge cselekedet, a dolog igazsága az, hogy a megbocsátás az erő jele, nem a gyengeségé. Nem azért bocsátasz meg, mert gyenge vagy, hanem mert elég erős vagy ahhoz, hogy felismerd, a harag feladása boldoggá tesz. És a nagyobb személy mindig megbocsát. Nem feltétlenül azért, mert úgy gondolja, hogy a másik személy megérdemli, hanem azért, mert tudja, hogy magával teszi. Mert tudja, hogy a megbocsátás megtisztítja az elmét és a szívet a negativitástól, az összes bántó dologtól, amit mondtak vagy tettek. Nyitva tartva a szívünket, lehetővé téve, hogy az élet sok ajándéka ránk zúduljon segít, hogy továbbra is szeretve, és értékelve érezzük magunkat.

10. A nyugalmad legyen a legmagasabb célod

Fordíts hátat azoknak a dolgoknak, melyek nem jelentenek számodra békét, örömöt és boldogságot az életben, és folyamatosan koncentrálj azokra a dolgokra, melyek szeretettel töltik meg a szívedet. A nyugalmad legyen a legmagasabb cél az életben, és ne hagyd semminek és senkinek, hogy azt megzavarja. Ne engedd semminek és senkinek, hogy megzavarja a belső békédet. Amikor szembekerülsz egy nehéz személlyel vagy helyzettel, kérdezd meg magadtól: "Hogyan tudom kezelni ezt a helyzetet, hogy ne zavarja a belső békémet?" És győződj meg arról, hogy csak oly módon cselekszel, ami segít fenntartani a belső béke és nyugalom állapotát.


Forrás: http://ujvilagtudat.blogspot.hu/

Szolj hozza!!

Feliratkozom a bejegyzesekre | Feliratkozom a hozzaszolasokra

- Copyright © Fehér Lótusz - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -